Fotbal
Premier League

Henderson a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu tatăl său, după ce Liverpool a devenit campioană

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
01/08/2020 la 15:29

Jordan Henderson a dezvăluit conversația emoționantă pe care a avut-o cu tatăl său după ce Liverpool a câștigat matematic titlul în Premier League.

Imediat după ce Manchester City, principala urmăritoare a lui Liverpool, a pierdut împotriva lui Chelsea (scor 1-2), în etapa 31 din campionatul Angliei, Henderson și-a sunat tatăl pentru a sărbători alături de el o performanță extraordinară.

Numit recent "Fotbalistul anului" de presa britanică, Henderson a pus umărul semnificativ la cucerirea primului titlu de campioană a lui Liverpool după 30 de ani. Cu banderola pe braț, Henderson a evoluat în 30 de meciuri în sezonul recent încheiat, reușind să contribuie și la 9 goluri (4 goluri și 5 assist-uri).

Premier League

Revolta lui Mesut Ozil. "În ultimii doi ani mă simt vânat. Mulți vor să mă distrugă, dar nu plec!"

ACUM 17 ORE

Într-un interviu oferit pentru Liverpool Echo, Henderson a povestit cum a decurs dialogul telefonic cu tatăl său, după ce "cormoranii" și-au asigurat titlul în Premier League.

Am vorbit cu familia mea imediat după ce Manchester City a pierdut în fața lui Chelsea pentru a-i asigura că am câștigat titlul. Cred că tatăl meu băuse câteva pahare de vin, ca să fiu sincer! Avea emoții mari și era extrem de fericit pentru această performanță. | Jordan Henderson

Henderson a oferit un alt moment emoționant alături de tatăl său vara trecută, după ce Liverpool a câștigat trofeul UEFA Champions League împotriva lui Tottenham. La finalul meciului de la Madrid, căpitanul "cormoranilor" s-a dus în tribune pentru a-l strânge în brațe pe tatăl său.

Cum s-a dezvoltat Henderson la Liverpool

Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool. Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce staff-ul tehnic își dorește.

Poate fi un mijlocaș "box to box", dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume. Din acest punct de vedere, Steve McMannaman l-a comparat cu De Bruyne. Deși analogia poate părea puțin forțată, fără îndoială că Henderson este esențial pentru succesul lui Liverpool.

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.

Premier League

Mesajul prin care Solskjaer l-a transformat pe Martial într-o "mașinărie de goluri"

IERI LA 15:59
Premier League

Suma uriașă pe care o va încasa Liverpool în urma triumfului din Premier League din sezonul trecut

IERI LA 08:33
Subiecte asemănătoare
FotbalPremier League
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol