Unul dintre cei mai buni jucători ai "cormoranilor" în sezonul istoric în care au cucerit titlul, Henderson a primit o lovitură în ultima confruntare de Premier League, cu Brighton.
Imediat, stafful tehnic al campioanei Angliei a înţeles că e vorba de o accidentare serioasă, lucru confirmat şi de Klopp la conferinţa de presă de după partidă.
Ştiu că nu va fi o accidentare uşoară, dar încă nu ştim cât de mult va lipsi Hendo | Jurgen Klopp
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 3 ORE
The Guardian anunţă că accidentarea la genunchi îl poate ţine pe Henderson departe de teren peste două luni. El va rata partidele Angliei cu Islanda şi Danemarca (5-8 septembrie), dar şi startul noului sezon din Premier League.
Astăzi, mijlocaşul englez va face o serie de teste, astfel încât medicii să vadă cât de gravă este afecţiunea şi cât va dura perioada de indisponibilitate, dar, potrivit presei engleze, lucrurile nu sunt deloc menite să ofere motive de optimism.

Henderson, cel mai bun jucător englez în 2019

Henderson a fost numit la finalul lui 2019 cel mai bun jucător englez. El i-a învins pe Raheem Sterling (Manchester City) și Harry Kane (Tottenham), care au încheiat pe locul doi, respectiv trei.
În 2019, Jordan Henderson (30 de ani) a câștigat trei trofee alături de Liverpool - Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor. El a depășit și borna de 50 de meciuri la echipa națională a Angliei, fiind "un jucător de bază în echipa lui Gareth Southgate care s-a calificat la EURO 2020 și a încheiat pe locul al treilea Liga Națiunilor".

Cum s-a dezvoltat Henderson la Liverpool

Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool.
Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce stafful tehnic își dorește. Poate fi un mijlocaș box to box, dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume. Din acest punct de vedere, Steve McMannaman l-a comparat de curând cu De Bruyne, poate cel mai bun jucător din Premier League în acest moment. Deși analogia poate părea puțin forțată, fără îndoială că Henderson este esențial pentru succesul lui Liverpool.
"Ca un fost fotbalist și ca cineva care vede cele mai multe meciuri ale lui Liverpool din tribună, unde ai o imagine completă a ceea ce se întâmplă pe teren, pot să vă spun că apreciez enorm ceea ce face Henderson. Este un jucător incredibil. A atins un cu totul alt nivel după ce Jurgen a venit la noi. Chiar dacă a jucat în poziții diferite în 4-3-3, așa cum s-a întâmplat cu Chelsea sau Tottenham, s-a achitat impresionant de sarcini. Când l-am văzut jucând ca inter dreapta, am avut senzația că îl privesc jucând pe De Bruyne. Nu spun că e la fel precum Kevin, dar modul în care a venit cu centrări și ușurința prin care în fiecare meci adaugă ceva la jocul său vorbesc de la sine. E un fotbalist uriaș", a spus fostul mijlocaș ofensiv pentru The Mirror.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
IERI LA 09:39