Jose Mourinho a avut pe mână o serie de super-fotbaliști, care atunci când au fost antrenați de portughez nu au dat randament, iar apoi au explodat la alte echipe. Un astfel de caz este și cel al lui Kevin De Bruyne, care nu și-a găsit locul la Chelsea pe când londonezii erau sub comanda lui "The Special One".
"M-am antrenat bine. Jose Mourinho nu mi-a explicat niciodată de ce mi s-a permis să joc atât de rar. Poate că totul ar fi mers diferit dacă Chelsea ar fi plătit 45 milioane de euro pentru mine în loc de 8, către Genk, în 2012. Aș fi avut o poziție diferită în cadrul clubului și aș fi avut mai multe șanse.", spunea De Bruyne în urmă cu câțiva ani într-un interviu acordat presei germane.
În cele din urmă, De Bruyne a părăsit-o definitiv pe Chelsea în 2014, transferându-se la Wolfsburg, londonezii încasând 20 de milioane de € în schimbul său. După numai un an la echipa germană, belgianul a revenit în Premier League, la Manchester City, care a plătit 70 de milioane de € pentru el, iar restul poveștii e istorie, mijlocașul ajungând ulterior unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31

Jose Mourinho: "De Bruyne nu dorea să rămână și să crească la Chelsea"

La 7 ani distanță de când l-a lăsat pe De Bruyne să plece de la Chelsea, Jose Mourinho a ținut să explice contextul în care s-au petrecut lucrurile. Antrenorul lusitan susține că a văzut un potențial fantastic în jucătorul belgian, dar că atitudinea acestuia a contribuit la plecarea sa de pe Stamford Bridge.
"Povestea mea cu Kevin a fost distractivă. În cele din urmă a funcționat bine pentru el. Când mi-am început al doilea mandat la Chelsea am plecat într-un turneu de pregătire în Asia. Kevin a venit cu noi făcând parte dintr-un grup de jucători care urmau să fie împrumutați după acel turneu.
M-a impresionat atât de mult încât mi-am spus: "Nu vreau ca acest copil să fie împrumutat, vreau ca acest copil să rămână"! Dar el voia deja să fie împrumutat, nu dorea să rămână și să crească la Chelsea. El singur a pus multă presiune să plece. Știa foarte bine ce voia. Și nu era pregătit să aibă acel sezon la Chelsea, unde erau mulți jucători buni în aceeași echipă.
Nu a avut acea răbdare să muncească, să joace mai puțin, să rămână și pe bancă. Nu era pregătit pentru asta. Venea după un sezon în care a jucat practic fiecare minut (n.r. 2012-2013, când a fost împrumutat de Chelsea la Werder Bremen).
Uneori, noi antrenorii facem greșeli și nu vedem potențialul din anumiți jucători. Dar nu a fost cazul. Am văzut un potențial mare în Kevin, dar el avea întipărit în minte să fie împrumutat, nu să rămână să lupte pentru un loc în echipă.", a spus Mourinho într-un interviu pentru talkSPORT.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25