Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jose Mourinho, imposibil de dat afară de la Tottenham! Suma uriașă pe care ar trebui s-o primească

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/02/2021 la 21:03 GMT+2

Jose Mourinho are locul "cimentat" pe banca lui Tottenham. Cel puțin așa susține presa din Portugalia, care a aflat că echipa din Premier League ar trebui să-i plătească 40 de milioane de euro celui poreclit "The Special One", dacă va decide să-l demită în mijlocul sezonului.

Jose Mourinho looks glum during Tottenham v Leicester City

Credit imagine: Getty Images

Tottenham începuse promițător sezonul din Premier League, iar după 12 etape se afla în vârful clasamentului. Forma excelentă a trupei lui Jose Mourinho n-a ținut însă foarte mult.
Formația din nordul Londrei a redus semnificativ motoarele în ultima perioadă, reușind să obțină numai 12 puncte în ultimele 12 meciuri din campionat. La ora actuală, Spurs se află pe locul 9 în Premier League, la 6 puncte sub zona cupelor europene și la 17 în spatele liderului Manchester City.
Tottenham a fost eliminată săptămâna trecută și din Cupa Angliei, după un meci spectaculos câștigat de Everton cu 5-4, după prelungiri.
Jocul modest prestat de Spurs în ultimele partide a început să ridice serioase semne de întrebare. Unele voci din Anglia chiar au vorbit despre posibila demitere a lui Mourinho înainte de finalul sezonului.

Jose Mourinho, imposibil de dat afară de la Tottenham!

Daily Mail chiar anunța zilele trecute că Daniel Levy, președintele clubului, i-ar fi găsit deja înlocuitor managerului portughez. Potrivit jurnaliștilor britanici, Brendan Rodgers și Julian Nagelsmann ar fi principalii favoriți să-l urmeze pe Mourinho la cârma lui Tottenham.
Totuși, publicația portugheză A Bola a demontat astăzi ipoteza demiterii lui Mourinho în mijlocul sezonului. Motivul? Suma uriașă pe care Spurs ar trebui să i-o ofere managerului lusitan dacă va decide să-i rezilieze contractul prematur.
Mai precis, londonezii ar fi obligați să vireze, per total, în contul lui Mourinho aproximativ 40 de milioane de euro, în cazul unei despărțiri în mijlocul stagiunii.
La fel ca majoritatea cluburilor din lume, Tottenham suferă enorm la nivel financiar din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, lui Daniel Levy i-ar fi aproape imposibil să-l dea afară pe Mourinho înainte de finalul sezonului.
Mourinho a ajuns la Tottenham în noiembrie 2019. Până acum, portughezul a condus formația londoneză în 73 de meciuri, înregistrând 38 de victorii, 15 remize și 20 de înfrângeri.
Ieșită din cursa pentru titlu și din Cupa Angliei, Tottenham mai luptă pentru 2 trofee în stagiunea curentă: trofeul Europa League și Cupa Ligii.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo