Articol scris de Romeo Ene
David de Gea şi Dean Henderson au fost cei doi portari pe care s-au bazat ’’diavolii’’, cu un plus de meciuri pentru spaniol, însă din sezonul viitor lucrurile ar putea arăta diferit. Jose Mourinho, fostul antrenor al lui United, a dat verdictul în legătură cu cine ar trebui să apere poarta lui United în sezonul următor, fiind convins că Henderson este pregătit pentru a face acest pas în cariera sa.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17

Alegere dificilă pentru Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer are de făcut o alegere grea în această vară, îl va prefera pe Henderson care a arătat anumite calităţi în acest sezon sau îi va oferi continuitate lui De Gea la cel mai înalt nivel, cu riscul de a părăsi clubul în cazul în care va primi o ofertă avantajoasă.
De Gea a avut parte de un final de sezon oscilant, cu o evoluţie impresionantă în semifinala Europa League cu Roma, dar nu a reuşit să apere niciunul dintre cele 11 penalty-uri pe care le-au executat jucătorii lui Villarreal în finala Europa League. Din contră, spaniolul s-a făcut remarcat prin faptul că a ratat lovitura de la 11m decisivă, iar prin urmare Villarreal a câştigat trofeul european. Henderson a evoluat în mai multe jocuri începând cu luna martie, după ce De Gea s-a întors în Spania pentru naşterea primului său copil. Goalkeeper-ul de 24 de ani a impresionat iniţial în absenţa lui De Gea, dar nivelul său a scăzut ulterior spre finalul sezonului, oferindu-i spaniolului şansa de a reveni în poarta englezilor.
Cu toate acestea, Mourinho este de părere că Henderson este pregătit pentru această provocare, portarul lăsându-i o impresie plăcută portughezului în perioada în care acesta o antrena pe United: ’’Cred că amândoi sunt portari buni, nu sunt fenomenali sau, în cazul lui Dean Henderson, nu sunt încă fenomenali’’, a spus portughezul pentru Times. ’’Când spun că nu e încă, înseamnă că va fi. L-am antrenat la Manchester United când era un copil şi îmi amintesc mereu că mi-a cerut să plece sub formă de împrumut. Îmi spunea mereu că atunci când se întoarce, se va întoarce ca să fie numărul 1.Îmi spunea asta când era a patra soluţie pentru postul de portar, este un copil cu o încredere incredibilă în sine şi cred că este pregătit să fie numărul 1 în poarta lui United".
Henderson a fost convocat la Campionatul European din această vară, alături de Sam Johnstone şi Jordan Pickford, însă portarul lui Everton este titularul din naţionala englezilor. Singurul meci pe care l-a disputat portarul lui United la naţională a fost în a doua repriză în meciul cu Irlanda din noiembrie. 24 de ani are Dean Henderson, care este cotat de site-ul Transfermarkt la 22 de milioane de euro.
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01
Europa League
Jose Mourinho nu ratează nicio ocazie de a ironiza Barcelona! Declarația sugestivă a portughezului
02/11/2022 LA 18:15