Demiterea lui Frank Lampard de la Chelsea a fost cel mai fierbinte subiect din lumea fotbalului în această săptămână. Evident, debarcarea tânărului tehnician a survenit ca urmare a rezultateleor proaste, dar motivele care au dus la acestea sunt discutate intens în continuare.
Chelsea a avut o campanie de transferuri răsunătoare, cheltuind peste 250 de milioane de € numai în vara trecută. Kai Havertz și Timo Werner au fost numele cele mai răsunătoare ajunse recent pe Stamford Bridge, dar cei doi germani nu au dat randamnetul așteptat.
Mulți specialiști din fotbalul britanic sunt de părere că Lampard nu i-a folosit pe aceștia pe posturile lor favorite și, mai mult, sunt voci care susțin că aceștia au fost aduși de Roman Abramovich peste capul antrenorului, acestea fiind motivele evoluțiilor foarte șterse din prima parte a sezonului.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Evident, cei doi mai au suficient timp să-și demonstreze valoarea, dar un fapt a fost deja consumat, și anume antrenorul sub comanda căruia au ajuns la Chelsea a fost deja demis.
https://i.eurosport.com/2011/02/06/687168.jpg
Dar istoria lui Chelsea ne arată că nu este pentru prima dată când un manager al acestei echipe este dat afară la scurt timp după efectuarea unor transferuri răsunătoare, care s-au dovedit a fi adevărate eșecuri. Jurnaliștii de la Fourfourtwo.com au făcut unele analogii și au scos la iveală 3 astfel de eipisoade.
A venit Veron, a plecat Ranieri
În 2003, Roman Abramovich l-a adus la Chelsea pe Juan Sebastian Veron, plătindu-i lui Manchester United 20 de milioane de £ în schimbul său, acesta fiind printre primele mari nume ajunse la Chelsea în era magnatului rus. Din nefericire, argentinianul nu s-a adaptat deloc pe Stamford Bridge, iar ulterior ulterior a fost împrumutat la Inter și mai apoi cedat în Argentina, la Estudiantes, club la care mare jucător și-a încheiat cariera.
Întâmplător sau nu, la finele sezonului 2003-2004 a fost înlăturat și Claudio Ranieri de la cârma echipei, italianul lăsându-i locul lui Jose Mourinho, care avea să devină cel mai de succes antrenor din istoria echipei.
A venit Shevchenko, a plecat Mourinho
În vara lui 2006, Andriy Shevchenko lăsa Milanul pentru a merge în Premier League, fiind la acea vreme unul dintre cele mai răsunătoare transferuri. Ucraineanul a ajuns însă pe Stamford Bridge peste capul lui Mourinho, iar relația dintre cei doi nu a fost cea mai bună.
Acest lucru și-a pus amprenta și pe evoluțiile atacantului, care la Chelsea a fost doar o umbră a vârfului care impresionase în tricoul Milanului sau al lui Dinamo Kiev.
Jose Mourinho a fost demis imediat după startul sezonului 2007-2008, dar Shevchenko nu și-a revenit nici după aceea, el fiind împrumutat la Milan în sezonul 2008-2009, iar apoi a plecat liber la Dinamo Kiev pentru a-și încheia cariera.
A venit Torres, a plecat Ancelotti
Un alt exemplu de antrenor de la Chelsea care a fost dat afară de Abramovich imediat după ce un mare star a ajuns pe Stamford Bridge a fost Carlo Ancelotti. Fernando Torres a ajuns în ianuarie 2011 de la Liverpool, acolo unde devenise unul dintre cei mai buni atacanți din lume.
În returul stagiunii 2010-2011, ibericul a marcat însă doar un gol în 18 jocuri. La finalul acelui sezon, Abramovich a decis să renunțe la Ancelotti și să-l înlocuiască pe italian cu Andre Villas Boas, care nu avea să aibă nici el viață lungă pe Stamford Bridge.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41
Premier League
Arsenal - Everton 2-0 | Gabriel Jesus a strălucit la debut, iar Lampard continuă să aibă probleme
17/07/2022 LA 05:35