În timpul celei de-a doua perioade a lui Keown pe Emirates (1993-2004), fostul fundaș a avut un dialog aprins cu Wenger, după o victorie împotriva celor de la Charlton, în 2002. Deși la finalul meciului jucătorii erau plini de zâmbete și voie bună, Arsene Wenger n-a intrat în vestiar cu aceeași stare de spirit. Managerul francez părea mai mult preocupat să pregătească ultimele partide, în loc să savureze succesul din ziua respectivă.
Acest lucru nu i-a convenit lui Keown, care este cunsocut pentru temperamentul său aprins. Fostul internațional englez l-a tras practic la răspundere pe Wenger, pe un ton extrem de dur, care l-a mișcat pe francez:
Îmi amintesc de dialogul pe care l-am avut cu Arsene Wenger în 2002, după victoria din deplasarea cu Charlton. Eu tocmai revenisem după o accidentare și știu că i-am bătut cu 3-0, iar suporterii cântau 'Parcă joacă Brazilia'. Ne-am întors în vestiar, iar Wenger era stătea liniștit și citea programul următoarelor meciuri. În acel moment i-am spus: 'Mister, tu chiar îți bați joc de noi?'. Mi-a răspuns 'Ce ai spus, Martin?', iar eu am continuat: 'Ce spui de o laudă? De un bravo băieți pentru prestația incredibilă?'. Și-a luat ochii din program și a început să râdă. Apoi s-a ridicat și ne-a spus tuturor: 'Martin are dreptate! Felicitări tuturor!' | Martin Keown, pentru Daily Mail
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38

Keown: "Wenger ar trebui numit în board-ul lui Arsenal"

Keown a recunoscut că Wenger avea aceeași atitudine și la finalul înfrângerilor. Legendarul manager era foarte tăcut, de teama ca nu cumva să spună un lucru pe care mai târziu l-ar fi putut regreta. Așadar, francezul aștepta să vadă reluarea meciurilor, iar apoi discuta cu jucătorii.
Arsene Wenger a pregătit-o pe Arsenal timp de 22 de ani (1996-2018), reușind performanțe uriașe pe Emirates. Cu managerul franez la conducere, "tunarii" au câștigat 17 trofee, printre care se numără 3 titluri în Premier League (1998, 2002, 2004). Wenger a intrat definitiv în istoria fotbalului din Anglia în sezonul 2003/2004, când a condus-o pe Arsenal către titlul de campioană, fără să înregistreze vreo înfrângere. După acea stagiune extraordinară, "tunarii" au primit denumirea de "Invincibilii".
Keown, care a câștigat 10 trofee pe Emirates, a mărturisit că și-ar dori ca Wenger să revină în board-ul lui Arsenal în viitorul apropiat:
Wenger a fost un vizionar și consider că ar trebui adus în board-ul clubului. Încă se adresează cu "noi" când vorbește despre Arsenal. | Martin Keown
După perioada sa extraordinară petrecută la Arsenal, Wenger a devenit membru FIFA, fiind numit directorul departamentului de dezvoltare a fotbalului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20