Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul, cel mai bun tânăr și antrenorul sezonului din Premier League au fost anunțați de BBC

Cosmin Cioboata

Publicat 08/05/2020 la 10:26 GMT+3

Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold și Jurgen Klopp au fost premiați de către BBC pentru performanțele extraordinare reușite la Liverpool în sezonul curent, întrerupt de pandemie.

Liverpool a primit toate premiile din partea BBC

Credit imagine: Getty Images

La fel ca în majoritatea țărilor, fotbalul din Anglia a fost întrerupt la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, cu Liverpool pe primul loc în campionat. Cu 9 etape rămase, "cormoranii" beneficiază de un avans de 25 de puncte față de urmăritoarea Manchester City și se află la numai 2 victorii depărtare de primul titlu de campioană după o pauză de 30 de ani. Jucătorii, cluburile și fanii din Premier League speră ca sezonul să fie reluat la începutul lunii iunie, așa cum s-a tot discutat în ultima vreme în presa internațională.
Chiar dacă stagiunea 2019/2020 încă nu a fost încheiată, jurnaliștii BBC au anunțat deja premiile individuale acordate la finalul fiecărui sezon. Englezii au realizat 3 sondaje în care au invitat fanii din Premier League să voteze cel mai bun jucător, cel mai bun tânăr jucător și cel mai bun manager din sezonul actual.

Liverpool a primit toate premiile din partea BBC

În urma voturilor, toate cele 3 premii au ajuns pe Anfield, la liderul autoritar din Anglia. Jordan Henderson a fost desemnat "Cel mai bun jucător al sezonului", după ce a obținut un procentaj de 23%. Pe locul secund s-a clasat Sadio Mane (17%), coechipierul său de la Liverpool. Podiumul a fost completat de Kevin de Bruyne (14%), cel mai bun pasator al campionatului. Din postura de căpitan, Henderson a reușit un sezon excelent, reușind să-și împingă în mod necondiționat de la spate coechipierii. Acesta a dirijat jocul lui Liverpool cu brio în 35 de apariții în toate competițiile, lipsind de numai 4 ori din Premier League din cauza unei accidentări.
Trent Alexander-Arnold, colegul lui Henderson, a câștigat și el un premiu din partea jurnaliștilor BBC, după ce a încheiat voturile pentru "Cel mai bun tânăr jucător" cu un procentaj liniștitor de 47%. Următorul fotbalist clasat în această ierarhie a fost Marcus Rashford, de la Manchester United, cu 10% dintre voturi. Pe locul 3 a încheiat Dean Henderson, portarul împrumutat la Sheffield United (9%).
Tot în vestiarul lui Liverpool a ajuns și premiul pentru "Cel mai bun manager al sezonului". Jurgen Klopp a primit această distincție, drept răsplată pentru munca depusă în fiecare etapă pe banca "cormoranilor". Cu tehnicianul german la conducere, Liverpool a câștigat 27 din cele 29 de meciuri din sezonul curent și se află foarte aproape să aducă mult visatul trofeu pe Anfield. Klopp a încheiat sondajul BBC cu un procentaj de 55%, fiind urmat în clasament de Chris Wilder (25%), managerul lui Sheffield United.

Liverpool, primul pas pentru revenirea fotbalului

Liverpool a decis să redeschidă parțial baza de antrenament de la Melwood pentru a le permite jucătorilor să revină la antrenamente, anunță Telegraph. O parte dintre jucători au profitat deja de această oportunitate. Activitățile permise sunt momentan restricționate: o oră de alergare pentru maxim 3 jucători în același timp.
Cluburile din Premier League așteaptă decizia oficială a Guvernului de diminuare a măsurilor stării de urgență, care le-ar permite jucătorilor să se antreneze în condiții normale.
Până când această decizie va fi luată, cei de la Liverpool le-au permis jucătorilor să se pregătească la baza de antrenament. Staff-ul tehnic nu a fost prezent, ci doar un membru al departamentului medical care a monitorizat de la distanță ședința de pregătire. Câte 3 jucători au alergat câte o oră la baza de la Melwood.
Momentan, cei de la Liverpool nu au redeschis în totalitate baza de antrenament, permițând jucătorilor doar accesul la terenul de antrenament.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo