Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Julian Nagelsmann e principalul favorit să-l înlocuiască pe Jose Mourinho pe banca lui Tottenham

Nicu Savin

Actualizat 19/04/2021 la 13:31 GMT+3

Jose Mourinho a fost demis astăzi de la Tottenham. Echipa va fi antrenată până în vară de Ryan Mason, dar din sezonul viitor clubul londonez va avea pe bancă un nume important.

Jose Mourinho

Credit imagine: Eurosport

Tottenham a avut un sezon ratat, iar conducerea a decis să-l demită pe Jose Mourinho încă de pe acum. Plecarea lusitanului era doar o chestiune de timp după evoluția echipei din ultima vreme, dar nimeni nu se aștepta ca ea să se producă acum, cu doar câteva zile de finala Cupei Ligii Angliei contra lui Manchester City.
Totuși, oficialii londonezilor nu au mai avut răbdare și l-au îndepărtat pe portughez, chiar dacă vor trebui să-i plătească compensații financiare considerabile.
Până în vară, Tottenham va fi condusă de Ryan Mason, antrenorul echipei U19 al clubului, dar din viitorul sezon va veni cu siguranță un antrenor cu un CV mai bogat.
Julian Nagelsmann, antrenorul lui Leipzig

Julian Nagelsmann, principalul favorit să devină antrenorul lui Tottenham

Jurnaliștii de la Daily Mail notează că principalul favorit să o preia pe Tottenham este Julian Nagelsmann, antrenorul lui RB Leipzig. Deși are numai 33 de ani, acesta a demonstrat în Bundesliga că este un manager excepțional, ajungând cu Leipzig până în semifinalele Champions League în sezonul precedent.
Nagelsmann a fost dorit la Spurs și după demiterea lui Pochettino, în toamna lui 2019, dar în cele din urmă a fost adus Jose Mourinho, mutare care s-a dovedit în timp a fi una greșită.
Nu doar presa din Albion îl consideră pe german marele favorit să ajungă la Tottenham în vară, ci și casele de pariuri. Acesta are o cotă de 4.0 pentru a ajunge la clubul nord-londonez, fiind urmat de Brendam Rodgers (8.0), Carlo Ancelotti (12.0), Max Allegri (12.0), Diego Simeone (12.0), Nuno Espirito Santo (14.0), Rafa Benitez (14.0) și Steven Gerrard (14.0). Interesant e că bookmakerii nu iau în calcul varianta Maurizio Sarri, deși presa din Italia a scris că fotul antrenor al lui Napoli, Chelsea sau Juventus se va întâlni cu oficialii lui Spurs în această săptămână.

Julian Nagelsmann, blocat la RB Leipzig

Totuși, lucrurile nu sunt deloc simple pentru board-ul londonezilor. Nagelsmann mai are contract cu Leipzig până în 2023, iar conducătorii actualului său club nu vor renunța prea ușor la el. Dacă totuși Nagelsmann se va hotărî să plece, cei de la Leipzig sunt dispuși să îl lase, însă doar dacă vor primi compensații financiare consistente, care vor fi plătite, evident, de viitorul club al tehnicianului.
În plus, tânărul manager este și pe lista lui Bayern Munchen, astfel că dorința acestuia va conta enorm.
Julian Nagelsmann este din 2019 la RB Leipzig, după ce impresionase timp de 3 sezoane la Hoffenheim, club la care a debutat ca antrenor în Bundesliga la numai 28 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo