Ceilalți antrenori nominalizați au fost Pep Guardiola și Mauricio Pochettino. Spaniolul a reușit "tripla" în Premier League, după ce Manchester City a câștigat titlul, Cupa Angliei și Supercupa Angliei. Campioana en-titre nu s-a impus și în UEFA Champions League, unde a fost eliminată chiar de Tottenham Hotspur, echipa antrenată de Pochettino. Spurs a ajuns până în finală, dar a fost învinsă de Liverpool, cu scorul de 2-0.

Jurgen Klopp a recunoscut că nu s-ar fi gândit la acest moment în urmă 4 ani

"Trebuie să le mulțumesc multor persoane, în primul rând familiei mele. Probabil nimeni nu se aștepta să fiu aici în urmă cu 20 de ani, 10 ani, 5 ani sau chiar 4 ani. Vreau să-i felicit pe Pep Guardiola și Mauricio Pochettino, care fac o treabă senzațională în fotbal. Mulțumesc clubului minunat pe care îl antrenez. Fără evoluția remarcabilă a echipei mele n-aș fi fost acum în fața voastră. Sunt mândru sa fiu managerul unor jucători incredibili!", a fost discurul lui Klopp după câștigarea premiului.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
În cariera de antrenor, Jurgen Klopp le-a mai antrenat pe Mainz și Borussia Dortmund. Neamțul se află pe banca lui Liverpool din 2015, cu care, în prezent, are o serie extraordinară de 15 victorii consecutive în Premier League. Ca manager, Klopp a ajuns de trei ori în finala UEFA Champions League, dar s-a impus numai o singură dată. Sezonul trecut, Liverpool a câștigat în ultimul act al competiției, după 2-0 cu Tottenham.
https://i.eurosport.com/2019/08/22/2659522.jpg

Cifrele lui Klopp în cariera de antrenor:

  • Meciuri: 804
  • Victorii: 417
  • Trofee: 7
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53