Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp a explicat motivele din spatele împrumutului lui Takumi Minamino la Southampton

Irina Aldea

Actualizat 02/02/2021 la 18:49 GMT+2

Takumi Minamino (26 de ani) a fost împrumutat de Liverpool la Southampton până la finalul sezonului. Jurgen Klopp a explicat motivele care au stat în spatele acestei mutări temporare.

Jurgen Klopp & Takumi Minamino

Credit imagine: Getty Images

Southampton a anunțat azi împrumutul lui Takumi Minamino, atacantul lui Liverpool. Internaționalul japonez a prins foarte puține minute în actuala stagiune la formația pregătită de Jurgen Klopp, iar în cele din urmă campioana Angliei a hotărât că este mai bine să-l trimită sub formă de împrumut la o echipă care îi poate oferi mai multe șanse.
"Sfinții" au mai încercat să-l aducă în luna ianuarie pe Neco Williams, fundașul "cormoranilor", dar transferul nu s-a materializat.În privința japonezului, Klopp este încrezător că Minamino se va impune în cele din urmă pe Anfield, motiv pentru care Liverpool nu a stipulat și o opțiune de cumpărare definitivă în momentul împrumutului la Southampton.

De ce a fost Minamino împrumutat la Southampton. Explicația oferită de Jurgen Klopp

La conferința de presă susținută marți, Jurgen Klopp a vorbit despre motivele care au stat în spatele deciziei de a-l împrumuta pe Minamino la Southampton. "Chiar ne-am gândit mult la asta. Takumi este un jucător incredibil de bun. Adevărul este că nu i-am dat îndeajuns de multe șanse, din mai multe motive. Au fost multe cluburi la care m-am gândit că s-ar adapta rapid, dar Southampton este unul dintre ele.
E acolo disponibil pentru 17 meciuri. Dacă rămâne sănătos și în formă, cred că e o șansă mare să apară în toate cele 17 partide, lucru care ar ajuta pe toată lumea. Singurul lucru care îi lipsește lui sunt câteva meciuri la rând pe care să le joace. Asta e dificil aici. Mi-ar fi plăcut să-l păstrăm doar pentru a-l avea disponibil, însă Takumi este un proiect de lungă durată, întotdeauna a fost privit așa. Vedem mult potențial la el și e absolut logic să meargă să joace acolo unde se poate, iar apoi să revină aici la un alt nivel de încredere. Sper că va fi o situație de câștig-câștig", a spus Klopp.
Pentru împrumutul lui Minamino, Southampton a achitat suma de 500.000 de lire, urmând ca "sfinții" să-i acopere salariul până la finalul sezonului.Minamino a bifat 17 apariții pentru Liverpool în sezonul curent, în toate competițiile, reușind să înscrie 4 goluri. Totuși, Klopp a mizat pe serviciile japonezului în numai 9 partide din Premier League, în care atacantul de 26 de ani a reușit să marcheze un singur gol. Liverpool l-a cumpărat pe Minamino în iarna anului 2020, de la RB Salzburg, în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro.
În prezent, Southampton, noua echipă a lui Minamino, se află pe locul 11 în Premier League, la 6 puncte sub zona cupelor europene. Liverpool a fost activă în ultima zi a perioadei de transferuri și a cumpărat doi fundași centrali, pentru a umple golul uriaș lăsat de accidentările lui Virgil van Dijk, Joe Gomez și Joel Matip. "Cormoranii" i-au adus pe Ben White și Ozan Kabak (sub formă de împrumut).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo