După înfrângerea lui Liverpool pe terenul lui Southampton, Jurgen Klopp declara: "Manchester United a primit mai multe penaltyuri în ultimii doi ani decât Liverpool, de când am venit eu aici, acum 5 ani și jumătate."
Germanul se plângea astfel de faptul că echipa sa a fost privată de acordarea a 2 lovituri de la 11 metri în sepriza secundă a meciului cu "sfinții". Reacția lui Klopp s-a viralizat rapid în toată presa internațională, iar Ole Gunnar Solsjkjaer i-a oferit o replică omologului său, spunând că el nu stă să numere penalty-urile adversarilor.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Mark Clattenburg, unul dintre cei mai buni arbitrii ai Angliei din ultimii 20 de ani și o voce de luat în seamă din acest domeniu, și-a spus și el părerea despre mini-scandalul declanșat de spusele lui Klopp. În opinia sa, tehnicianul german a fost ipocrit prin ceea ce a declarat, totul nefiind decât o încercare de a pune presiune pe arbitri înaintea marelui derby dintre Liverpool și Manchester United.
"Sunt câteva lucruri de luat în seamă din acele declarații ale lui Klopp. În primul rând, el este ipocrit dacă sugerează că jucătorii lui United încearcă prea ușor să obținîă penalty-uri. Mohamed Salah și Sadio Mane sunt la fel de capabili să folosească tactici similare.", a declarat Clattenburg pentru Daily Sport.
https://i.eurosport.com/2017/02/20/2028996.jpg

Jurgen Klopp, criticat de Mark Clattenburg

Fostul arbitru internațional a continuat, spunând că tactica lui Klopp este asemănătoare cu cea pe care o folosea Sir Alex Ferguson înaintea meciurilor importante cu privire la arbitri: "De pe vremea lui Fergie (Sir Alex Ferguson) nu am mai văzut o încercare atât de flagrantă de a influența un arbitru înaintea unui joc mare. Klopp nu a făcut acest lucru în sezonul trecut, când Liverpool câștiga în fiecare săptămână."
Arbitrul a recunoscut că pe vremea marelui Ferguson, arbitrii din Premier League o avantajau câteaodată pe United, dar acest lucru nu se mai întâmplă acum, deci Klopp greșește dacă crede acest lucur: "Nu-i place să piardă niciodată. Devine frustrant. Dar el greșește sugerând că există o aură în jurul lui United. A fost așa când Fergie era acolo, dar acest lucru nu mai e valabil de când a plecat."
Liverpool-Manchester United este duminică, 17 ianuarie, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02