Jurgen Klopp a dus-o pe Liverpool pe culmile gloriei în ultimele 3 sezoane, dar neamțul a fost martorul unei decăderi pe care nimeni nu o anticipa în actuala stagiune. După ce a devenit campioana Europei în 2019 și a cucerit un nou titlu în Anglia în 2020, după 30 de ani de pauză, Liverpool a avut un sezon de coșmar.
Decimată de accidentări, în special la nivelul defensivei, echipa de pe Anfield nu a semănat niciun moment cu formația care defila în urmă cu un an în Premier League. Pe lângă problemele de lot, Jurgen Klopp a avut de gestionat și un grup ajuns la o anumită saturație, care a părut stors de energie după 3 sezoane fantastice.
În plus, jucătorii aduși să dea un suflu nou echipei, fie nu au dat randamentul așteptat (Thiago Alcantara), fie au lipsit lungi perioade din cauza accidentărilor (Diogo Jota), iar atacul care făcea furori în trecut a suferit și el un mare regres.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 3 ORE
Astfel, Liverpool și-a ratat toate obiectivele în acest sezon: din lupta pentru apărarea titlului a ieșit repede, a fost eliminată prematur din Cupa Ligii și din Cupa Angliei, iar visul salvării sezonului cu un parcurs bun în Champions League a fost curmat după dubla cu Real Madrid din sferturi (1-3 la Madrid și 0-0 pe Anfield).

Jurgen Klopp va continua la Liverpool

Așadar, singurul obiectiv al "cormoranilor" pe acest final de sezon a rămas clasarea pe un loc care să le permită să joace în Cupele Europene în sezonul viitor. Echipa lui Klopp ocupă momentan poziția a 7-a, una care duce în Conference League, dar mai poate urca până la final, dacă va avea rezultate bune în ultimele 5 etape. Totuși, ocuparea unui loc de Champions League e greu de realizat, astfel că orice poziție de la locul 4 în jos va fi catalogată drept un mare eșec.
Lipsa de rezultate din acest sezon a alimentat zvonurile că Jurgen Klopp ar putea-o părăsi pe Liverpool la finalul sezonului. După anunțul plecării lui Joachim Low de la naționala Germaniei, numele lui Klopp a apărut ca potențial înlocuitor, deși acesta a afirmat în repetate rânduri că vrea să-și ducă la capăt actuala înțelegere cu Liverpool, valabilă până în 2024.
Întrebat despre acest subiect, agentul lui Klopp a făcut lumină, declarând că nu se pune problema ca germanul să plece în vară de la Liverpool, indiferent de poziția pe care echipa va termina în Premier League.
"Klopp va rămâne la Liverpool. Nu încape altă discuție în acest sens.", a declarat Marc Kosicke pentru Sky Sports Germania.
Așadar, Klopp e hotărât să o ia de la capăt din vară, pentru a demonstra că acest sezon a fost un accident și numai conjunctura de factori negativi au transformat-o pe Liverpool într-o echipă de pluton, care a bătut o serie de recorduri negative din postura de campioană a Angliei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126752.jpg
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
IERI LA 14:25
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
IERI LA 06:45