Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp e hotărât să continue la Liverpool, chiar dacă echipa va rata cupele europene

Nicu Savin

Publicat 06/05/2021 la 10:00 GMT+3

Jurgen Klopp a avut de gestionat un sezon extrem de dificil la cârma lui Liverpool, iar rezultatele foarte slabe au întețit zvonurile că germanul ar putea pleca în vară. Agentul managerului german a vorbit despre acest subiect și a oferit o declarație scurtă, dar foarte elocventă în acest sens.

Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool

Credit imagine: SID

Jurgen Klopp a dus-o pe Liverpool pe culmile gloriei în ultimele 3 sezoane, dar neamțul a fost martorul unei decăderi pe care nimeni nu o anticipa în actuala stagiune. După ce a devenit campioana Europei în 2019 și a cucerit un nou titlu în Anglia în 2020, după 30 de ani de pauză, Liverpool a avut un sezon de coșmar.
Decimată de accidentări, în special la nivelul defensivei, echipa de pe Anfield nu a semănat niciun moment cu formația care defila în urmă cu un an în Premier League. Pe lângă problemele de lot, Jurgen Klopp a avut de gestionat și un grup ajuns la o anumită saturație, care a părut stors de energie după 3 sezoane fantastice.
În plus, jucătorii aduși să dea un suflu nou echipei, fie nu au dat randamentul așteptat (Thiago Alcantara), fie au lipsit lungi perioade din cauza accidentărilor (Diogo Jota), iar atacul care făcea furori în trecut a suferit și el un mare regres.
Astfel, Liverpool și-a ratat toate obiectivele în acest sezon: din lupta pentru apărarea titlului a ieșit repede, a fost eliminată prematur din Cupa Ligii și din Cupa Angliei, iar visul salvării sezonului cu un parcurs bun în Champions League a fost curmat după dubla cu Real Madrid din sferturi (1-3 la Madrid și 0-0 pe Anfield).

Jurgen Klopp va continua la Liverpool

Așadar, singurul obiectiv al "cormoranilor" pe acest final de sezon a rămas clasarea pe un loc care să le permită să joace în Cupele Europene în sezonul viitor. Echipa lui Klopp ocupă momentan poziția a 7-a, una care duce în Conference League, dar mai poate urca până la final, dacă va avea rezultate bune în ultimele 5 etape. Totuși, ocuparea unui loc de Champions League e greu de realizat, astfel că orice poziție de la locul 4 în jos va fi catalogată drept un mare eșec.
Lipsa de rezultate din acest sezon a alimentat zvonurile că Jurgen Klopp ar putea-o părăsi pe Liverpool la finalul sezonului. După anunțul plecării lui Joachim Low de la naționala Germaniei, numele lui Klopp a apărut ca potențial înlocuitor, deși acesta a afirmat în repetate rânduri că vrea să-și ducă la capăt actuala înțelegere cu Liverpool, valabilă până în 2024.
Întrebat despre acest subiect, agentul lui Klopp a făcut lumină, declarând că nu se pune problema ca germanul să plece în vară de la Liverpool, indiferent de poziția pe care echipa va termina în Premier League.
"Klopp va rămâne la Liverpool. Nu încape altă discuție în acest sens.", a declarat Marc Kosicke pentru Sky Sports Germania.
Așadar, Klopp e hotărât să o ia de la capăt din vară, pentru a demonstra că acest sezon a fost un accident și numai conjunctura de factori negativi au transformat-o pe Liverpool într-o echipă de pluton, care a bătut o serie de recorduri negative din postura de campioană a Angliei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Programul Premier League - 8-9 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo