Klopp și Guardiola s-au întâlnit chiar în urmă cu 2 zile, când City a câștigat categoric (scor 4-0) duelul cu Liverpool, proaspăta campioană din Premier League. Înainte să se lupte pentru supremația din Anglia, cei doi tehnicieni au fost rivali și în Bundesliga, pe vremea când Klopp o pregătea pe Borussia Dortmund, iar Guardiola se afla pe banca lui Bayern Munchen.
La finalul meciului de pe Etihad, tehnicianul lui Liverpool a avut o reacție nervoasă când a fost întrebat despre atitudinea jucătorilor săi, aflați încă cu gândul la sărbătoarea titlului. Klopp și-a motivat "explozia" ziua următoare, iar astăzi a oferit o nouă declarație, în care a vorbit la superlativ despre Pep Guardiola, omul care a revoluționat jocul lui City.
Într-un interviu oferit pentru BBC, Klopp a dezvăluit că ibericul este cel mai bun manager din fotbalul actual. Totuși, tehnicianul de pe Anfield nu s-a ferit să vorbească despre dorința uriașă de a-l învinge pe Guardiola în meciurile directe:
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 11 ORE
În respect munca. N-am vreo problemă să recunosc că, în proporție de 100%, el este cel mai bun manager din era noastră. Dar când ne întâlnim, vreau să-l bat. Pentru mine acest lucru nu reprezintă o problemă, nu îmi afectează încrederea. M-am luptat din greu, în foarte multe rânduri, cu echipele pregătite de Pep Guardiola. Nici nu mă apropiam de echipele sale, am avut un drum diferit până să ajung să mă lupt cu el. | Jurgen Klopp

Klopp și-a motivat "explozia" de la finalul meciului cu Manchester City

Săptămâna trecută, după Chelsea - City 2-1, Liverpool a declanșat fiesta, câștigând titlul în Anglia după 30 de ani. Cu siguranță, jucătorii au celebrat acest succes, iar forma arătată la partida contra trupei lui Guardiola a lăsat de dorit.
Klopp și-ar fi dorit ca formația sa, care a primit la începutul meciului și "garda de onoare" din partea rivalei, să arate altfel, astfel că la final a fost extrem de sensibil la întrebările jurnalistului de la Sky Sports.
La conferința de presă de ieri, premergătoare duelului cu Aston Villa (duminică, 18:15), Jurgen Klopp a oferit o nouă declarație, în care a explicat de ce a reacționat dur la interviul de la finalul partidei cu Manchester City.
Managerul "cormoranilor" a dat vina pe timpul scurt dintre fluierul de final și startul interviului, care uneori poate duce la astfel de ieșiri nervoase:
"Nu am avut o stare bună la finalul meciului. Aceasta nu s-a îmbunătățit nici când am mers la culcare și nici măcar când m-am trezit în această dimineață. Abia când am ajuns la Melwood (n.r. - baza de pregătire a lui Liverpool) am început să mă simt mai bine. De ce? Pentru că s-au schimbat lucrurile. Se întâmplă să pierzi un meci. Niciodată nu îți convine acest lucru, dar astăzi am avut mai mult timp să reflectăm asupra situației. Problema cu flash interviurile este că încep la foarte scurt timp după finalul meciului. City a fost mai bună decât noi în momentele cheie, iar așa am pierdut partida.", a spus Jurgen Klopp, la conferința de presă.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53