Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp propune schimbarea regulamentului, după accidentarea groaznică a lui Rui Patricio

Nicu Savin

Publicat 16/03/2021 la 14:37 GMT+2

Partida dintre Wolverhampton și Liverpool a fost marcată de o accidentare extrem de gravă a lui Rui Patricio. Portarul "lupilor" a fost lovit de un coechipier în urma unei faze care ar fi putut fi oprită mult mai devreme, iar Jurgen Klopp consideră că regulamentul ar trebui revizuit în acest sens pentru a putea evita astfel de momente.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a obținut o victorie extrem de importantă în deplasare cu Wolverhampton, dar finalul partidei de pe Molineux a fost marcat de un moment foarte neplăcut. Portarul gazdelor, Rui Patricio a fost lovit cu genunchiul în cap de căpitanul Conor Coady, în încercarea de a-l opri pe Mohamed Salah să înscrie.
Reluările au confirmat că atacantul egiptean se afla însă într-o poziție clară de off-side, dar asistentul a respectat regulamentul, care presupune ridicarea fanionului doar după terminarea fazei. Dacă acesta ar fi semnalizat off-side-ul evident, accidentarea portughezului din poarta lui Wolves ar fi fost evitată.
Rui Patricio | Wolves - Liverpool

Jurgen Klopp: "Regulamentul trebuie revizuit"

Jurgen Klopp a analizat incidentul nefericit din partida de aseară și a spus că cei care se ocupă de regulament ar trebui să ia în calcul modificarea acestuia în privința pozițiilor clare de off-side.
"Nu știu dacă a fost cel mai clar off-side din lume, dar cred că întreaga regulă a off-side-ului trebuie revizuită. Există multe situații când toată lumea vede că un jucător este în off-side, dar totuși faza continuă. Dar acestea sunt regulile acum și cred că regulamentul trebuie revizuit.", a declarat Klopp, citat de Liverpoolecho.uk.
Rui Patricio a fost înlocuit de John Ruddy, chiar dacă Nuno Espirito Santo efectuase deja toate cele 3 înlocuiri. Cu puțin timp în urmă Premier League a aprobat permiterea unor modificări suplimentare când vine vorba despre fotbaliști care suferă accidentări la nivelul capului, regulă care, iată, își găsește utilitatea.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo