Articol scris de Romeo Ene
Trupa lui Klopp a avut parte de un sezon dezamăgitor în campionat, acolo unde riscă să rateze primele 4 poziţii. În Europa, ''cormoranii'' s-au calificat în sferturile Ligii, după ce au trecut de Leipzig cu 4-0 la general.
Totuşi, chiar şi aşa, Klopp admite că este ''aproape imposibil'' ca Liverpool să termine pe unul din primele 4 locuri la finalul sezonului. Managerul lui Liverpool, nu crede că echipa sa se va califica în Europa prin intermediul campionatului, considerând că ''The Reds'' au făcut greşeli ''copilăreşti'' în acest sezon, ceea ce înseamnă că este ''aproape imposibil'' pentru ei să termine în primii 4 la finalul campionatului.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Liverpool a câştigat primul titlu după 30 de ani în stagiunea trecută, astfel era de aşteptat ca acest an să fie o continuare a ceea ce s-a întâmplat sezonul precedent. Nu a fost aşa, iar Liverpool riscă să rateze prezenţa în cupele europene.
Klopp a comentat această situaţie, spunând că punctele forte ale adversarilor din faţă, precum şi o serie de accidentări care au decimat-o pe Liverpool în acest sezon, au contribuit la parcursul slab al ''cormoranilor''. Germanul este pesimist cu privire la şansele de a ocupa un loc în primele 4 la finalul sezonului.
https://i.eurosport.com/2021/03/07/3007790.jpg

Jurgen Klopp: ''În campionat este aproape imposibil să ne calificăm în Champions League''

Discutând cu Lothar Matthaus, pentru ziarul german SportBild, Klopp a mărturisit: ''Adversarul nu are nevoie de multe șanse împotriva noastră, pentru că facem greșeli mari, copilăreşti. Pe de altă parte, ne creăm o mulţime de ocazii, noi suntem pe locul 2 într-un clasament al ocaziilor create, după Manchester City, dar nu reuşim să le materializăm. Cu această problemă ne-am confruntat de-a lungul întregului sezon competiţional.''
Îmi place să fiu optimist, dar în campionat este aproape imposibil să ne calificăm în Champions League, ţinând cont de poziţia pe care ne aflăm. La Tottenham, Gareth Bale a început să joace foarte bine şi au intrat şi ei în această luptă, City şi United sunt deja departe, iar Chelsea este într-o creştere de formă evidentă.
Va fi dificil să intrăm în grupele Ligii prin intermediul campionatului. Pe lângă asta, de obicei este foarte greu să câştigi Champions League într-un sezon în care ai parte de foarte mulţi jucători accidentaţi.'', a declarat antrenorul lui Liverpool.
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009618.jpg

Ce ar însemna pentru Liverpool ratarea calificării în Champions League

''The Reds'' se află pe locul 6 în Premier League în acest moment, la 5 puncte de Chelsea, care se află pe ultimul loc care trimite în Champions League. Cu toate acestea, ''cormoranii'' pot evolua în grupe la anul dacă vor reuşi să câştige competiţia, acolo unde se află în sferturi, după ce au trecut de Leipzig cu 4-0 la general. Liverpool îşi va afla adversarul vineri, la tragerea la sorţi.
Întrebat ce pagube ar putea aduce lui Liverpool ratarea Ligii Campionilor, Klopp a spus că vor fi afectați din punct de vedere fotbalistic și financiar - dar consideră că ar fi mult mai grav pentru alte cluburi. ''Ar însemna o pierdere financiară imensă. Sunt conştient că la orice club de fotbal din lume aş fi fost tras la răspundere pentru situaţia actuală, acest lucru este complet normal, este vorba despre o afacere. Aș accepta asta imediat, dar este diferit aici, în Liverpool.''
''Proprietarii noștri, directorul sportiv, chiar și jucătorii: nimeni nu se îndoiește de nimeni aici. Am acceptat situația pentru noi înșine și ne-am străduit să avem parte de un parcurs cât mai bun.'', a încheiat germanul.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02