Liverpool întâlnește duminică Tottenham pe Anfield. Derby-ul din etapa a zecea din Premier League ar putea reprezenta cea de-a 99-a apariție a lui Trent Alexander-Arnold în echipa gazdă. Klopp a mărturisit la conferința de presă că responsabilitatea de pe umerii fundașului englez este foarte mare, iar acest aspect nu trebuie vreo clipă subestimat.
Născut la West Derby, în Liverpool, Alexander-Arnold a debutat pentru "Cormorani" în urmă cu exact trei ani, împotriva lui Tottenham, într-un meci din Cupa Ligii. La 21 de ani, englezul a disputat mai multe meciuri pentru Liverpool decât Steven Gerrard sau Jamie Carragher la aceeași vârstă și este, de asemenea, cel mai tânăr jucător care apare în finale consecutive de Champions League.

Jurgen Klopp: "Este o plăcere să lucrez cu el"

Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
ACUM O ORĂ
Tehnicianul german a recunoscut că Alexander-Arnold are o responsabilitate mai mare decât majoritatea colegilor lui de la Liverpool pentru că a fost născut și crescut în West Derby, Liverpool: "Trent are o combinație de educație personală, educația fotbalului, caracter, aptitudini, atitudine, mentalitate și este deasupra tuturor. Este un fundaș excepțional, are o sarcină grea și să fii din West Derby ca jucător al lui Liverpool înseamnă că ești responsabil pentru aproape totul. Dar el se descurcă foarte bine și are tot ce-i trebuie", a spus Jurgen Klopp.
"Pe de altă parte, când ești din West Derby și joci la Liverpool, lucrurile devin dificile în deplasarea cu Manchester United pentru că toată lumea îți vorbește toată săptămâna despre asta, iar el are o povară în plus pentru postul pe care-l ocupă. În afara de asta, Trent este impresionant. Când l-am văzut pentru prima dată, am observat ceva special la el, dar a avut nevoie să muncească din greu pentru a face acest lucru evident. Este o plăcere să lucrez cu el, ca să fiu sincer. Este foarte agresiv într-un mod pozitiv", a mai spus Klopp.
Meciul dintre Liverpool și Tottenham va fi transmis în direct pe Eurosport, duminică, de la ora 18.30.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Premier League
Jurgen Klopp, scrisoare emoționantă către un fan al lui Liverpool care suferă de o boală gravă
ACUM 13 ORE
Premier League
Salah a primit galbene exclusiv pentru că și-a scos tricoul. Reacția genială a lui Klopp
ACUM O ZI