Transferul lui Thiago Alcantara la Liverpool a fost văzut ca o mutare excepțională la început, dar mijlocașul nu s-a adaptat pre bine în Premier League.O accidentare rapidă l-a scos din circuit pentru o bună perioadă, iar de la revenire jocul său nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
Statisticile arată că ibericul nu ajută deloc echipa pe plan defensiv, dar acesta este acuzat că încetinește mult jocul "cormoranilor" și în atac. Mulți specialiști consideră că Thiago nu se potrivește stilului de joc de la Liverpool, care este unul mult mai direct, iar Thiago îngreunează acest lucru, el fiind obișnuit să țină mai mult de cât e nevoie de minge, așa cum o făcea la Bayern Munchen.
Jurgen Klopp a ținut să-i ia apărarea jucătorului său, spunând că are nevoie de timp pentru a se adapta, mai ales că a trecut printr-o perioadă grea de când a ajuns în Anglia.
Cupa Mondială FIFA
Au ieșit scântei după Brazilia - Serbia: "A fost lipsă de respect, mai ales pentru fundașii noștri"
25/11/2022 LA 09:10
"Thiago a venit târziu, apoi a luat Covid, s-a accidentat și totuși a trebuit să se adapteze la o nouă echipă - și la o echipă care nu era una fără probleme.A trebuit să reconstruim echipa cam la fiecare trei zile, din cauza schimbării liniei defensive și a altor lucruri, așa că este doar un ghinion pentru Thiago.", a declarat Klopp pentru Sky Sports.

Jurgen Klopp: "Thiago poate juca un fotbal mai bun"

Managerul german a mers și mai departe și i-a atacat pe cei care susțin că Thiago nu este un jucător potrivit pentru Liverpool: "Este doar o percepție publică. Acest gen de lucruri sunt doar mizerii, permiteți-mi să spun așa. Pur și simplu nu au dreptate. Toată lumea are nevoie de timp pentru a se adapta. Bayern a jucat un alt stil, într-o altă ligă, și a fost mai dominantă în Bundesliga decât poate fi orice echipă din Premier League."
Klopp are încredere că Thiago va deveni un jucător important la Liverpool: "Deci, totul este diferit pentru el. Dar, slavă Domnului, suntem cu toții suficient de inteligenți pentru a judeca situația corect. Thiago poate juca un fotbal mai bun, da, dar noi toți putem juca un fotbal mai bun. Nu există nici o îndoială."
Accidentarea care l-a ținut departe de teren pe Thiago a survenit în meciul tur cu Everton, atunci când și Virgil Van Dijk a fost accidentat grav de Pickford. Spaniolul se poate revanșa printr-un joc bun pentru acea lovitură primită de la Richarlison chiar în această seară, când Liverpool joacă acasă cu echipa lui Ancelotti.
"Merseyside Derby" va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02