Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, vehement la adresa contestatarilor lui Thiago: "Aceste lucruri sunt doar mizerii!"

Nicu Savin

Actualizat 03/03/2021 la 14:01 GMT+2

Evoluțiile lui Thiago Alcantara la Liverpool nu au fost cele mai reușite și ibericul și-a atras fosrte mulți contestatari în rândul specialiștilor din fotbalul englez, dar Jurgen Klopp a sărit în apărarea jucătorului său și le-a răspuns acestora pe un ton vehement.

Jurgen Klopp & Thiago

Credit imagine: Getty Images

Transferul lui Thiago Alcantara la Liverpool a fost văzut ca o mutare excepțională la început, dar mijlocașul nu s-a adaptat pre bine în Premier League.O accidentare rapidă l-a scos din circuit pentru o bună perioadă, iar de la revenire jocul său nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
Statisticile arată că ibericul nu ajută deloc echipa pe plan defensiv, dar acesta este acuzat că încetinește mult jocul "cormoranilor" și în atac. Mulți specialiști consideră că Thiago nu se potrivește stilului de joc de la Liverpool, care este unul mult mai direct, iar Thiago îngreunează acest lucru, el fiind obișnuit să țină mai mult de cât e nevoie de minge, așa cum o făcea la Bayern Munchen.
Jurgen Klopp a ținut să-i ia apărarea jucătorului său, spunând că are nevoie de timp pentru a se adapta, mai ales că a trecut printr-o perioadă grea de când a ajuns în Anglia.
"Thiago a venit târziu, apoi a luat Covid, s-a accidentat și totuși a trebuit să se adapteze la o nouă echipă - și la o echipă care nu era una fără probleme.A trebuit să reconstruim echipa cam la fiecare trei zile, din cauza schimbării liniei defensive și a altor lucruri, așa că este doar un ghinion pentru Thiago.", a declarat Klopp pentru Sky Sports.

Jurgen Klopp: "Thiago poate juca un fotbal mai bun"

Managerul german a mers și mai departe și i-a atacat pe cei care susțin că Thiago nu este un jucător potrivit pentru Liverpool: "Este doar o percepție publică. Acest gen de lucruri sunt doar mizerii, permiteți-mi să spun așa. Pur și simplu nu au dreptate. Toată lumea are nevoie de timp pentru a se adapta. Bayern a jucat un alt stil, într-o altă ligă, și a fost mai dominantă în Bundesliga decât poate fi orice echipă din Premier League."
Klopp are încredere că Thiago va deveni un jucător important la Liverpool: "Deci, totul este diferit pentru el. Dar, slavă Domnului, suntem cu toții suficient de inteligenți pentru a judeca situația corect. Thiago poate juca un fotbal mai bun, da, dar noi toți putem juca un fotbal mai bun. Nu există nici o îndoială."
Accidentarea care l-a ținut departe de teren pe Thiago a survenit în meciul tur cu Everton, atunci când și Virgil Van Dijk a fost accidentat grav de Pickford. Spaniolul se poate revanșa printr-un joc bun pentru acea lovitură primită de la Richarlison chiar în această seară, când Liverpool joacă acasă cu echipa lui Ancelotti.
"Merseyside Derby" va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo