Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, ofertă oficială pentru Aguero: contract pe 2 ani! Argentinianul încă n-a răspuns

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/04/2021 la 19:23 GMT+3

Sergio Aguero (32 de ani) a primit prima ofertă oficială, după ce a fost confirmat faptul că va pleca de la Manchester City la finalul sezonului. Potrivit presei internționale, atacantul argentinian a fost contactat de Juventus, echipă dispusă să-i ofere un contract pe 2 ani.

Agüero.jpg

Credit imagine: Eurosport

Sergio Aguero se va despărți de Manchester City în vară, după 10 ani extraordinari. Din momentul anunțului oficial al clubului de pe Etihad, în presa internațională au apărut o mulțime de zvonuri legate de viitoarea destinație a starului argentinian.
Astăzi, El Chiringuito a anunțat că Aguero a primit prima ofertă oficială, după confirmarea plecării de la City. Potrivit jurnaliștilor spanioli, atacantul de 32 de ani este dorit la Juventus.

Juventus, ofertă oficială pentru Aguero: contract pe 2 ani! Argentinianul încă n-a răspuns

Campioana Italiei i-a pregătit atacantului din Premier League un contract pe 2 sezoane, însă internaționalul sud-american încă n-a oferit vreun răspuns final. Motivul? Aguero își dorește să ajungă la Barcelona, alături de bunul său prieten, Leo Messi.
La ora actuală, și viitorul lui Messi este incert. Contractul "talismanului" de pe Camp Nou expiră tot la finalul sezonului, iar oficialii catalani speră să-l convingă să continue la echipa sa de suflet. Un eventual transfer al lui Aguero la Barca l-ar putea determina pe Messi să semneze un nou contract.
Totuși, misiunea nu va fi deloc ușoară, ținând cont de pretențiile financiare uriașe ale lui Aguero. Aguero câștigă 230.000 de lire sterline/săptămână la City și va solicita un salariu de 13 milioane de lire/an în vară. Așadar, Barcelona va fi nevoită să facă eforturi financiare colosale pentru a forma un parteneriat Messi - Aguero pe Camp Nou.
Chelsea și PSG sunt alte două echipe despre care s-a scris că ar fi interesate de transferul lui Aguero.

Guardiola, elogiu în fața lui Aguero: "Cel mai bun atacant al lui Manchester City din acest secol... o legendă!"

Pep Guardiola l-a elogiat pe Aguero, de care se va despărți cu greu la finalul sezonului. Argentinianul a jucat un rol esențial în parcursul lui City în ultimele 5 sezoane, de când Guardiola a preluat echipa.
Managerul iberic l-a descris pe Aguero drept "o legendă" și "cel mai bun atacant al clubului din acest secol":
"Sergio este de neînlocuit. Nu este uşor când vezi că are peste 360 meciuri jucate, peste 250 de goluri şi o mulțime de trofee. A devenit o legendă. Este cel mai bun atacant pe care clubul l-a avut în acest secol. Aguero este de neînlocuit în inima şi mintea fanilor noştri și jucătorilor care au evoluat alături de el, precum şi ale tuturor antrenorilor care au lucrat cu el.
Suntem foarte norocoşi, eu și cei care au venit după el la City. Am preluat echipa şi el a fost unul dintre jucătorii aflați deja aici, alături de Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva și mulţi alţii care au ajutat clubul să evolueze.
Fără el, tot ce am realizat în ultimii 4-5 ani nu ar fi fost posibil, cu siguranţă. Cred că este capabil să mai înscrie câteva goluri interesante în acest sezon.", a spus Pep Guardiola.

Aguero, golgheter-ul all-time al lui Manchester City

Sergio Aguero a ajuns la Manchester City în 2011, după ce Manchester City le-a plătit celor de la Atletico Madrid suma de 40 de milioane de euro. De-a lungul celor 10 ani petrecuți pe Etihad, internaționalul argentinian a marcat 257 de goluri în 384 de meciuri, devenind golgheter-ul all-time al clubului.
Aguero a cucerit 13 trofee alături de City, printre care se numără 4 titluri în Premier League. Atacantul de 33 de ani a avut un rol decisiv la titlul câștigat în 2012 - primul din noua eră a clubului.
Aguero a marcat în prelungirile meciului cu QPR, de pe Etihad, din ultima etapă a sezonului. City avea nevoie de victorie ca să câștige mult râvnitul trofeu, în detrimentul rivalei Manchester United. Iar golul izbăvitor a sosit târziu, la ultima fază a partidei, din piciorul lui Aguero.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo