articol scris de Nicu Alexandru Savin
Adama Traore are un sezon excelent la Wolverhampton, revelația din Premier League, iar plecarea sa de la "lupi" este iminentă în această vară. În ultima vreme mai multe cluburi puternice și-au manifestat interesul pentru Traore, printre care și Barcelona, echipa care l-a avut în curte pe atacant, dar care nu i-a dat șansa să evolueze la prima echipă. Totuși revenirea lui Traore pe Camp Nou este puțin probabilă, iar presa din Anglia scrie că Juventus și Manchester City duc o luptă aprigă pentru semnătura sa.

80 de milioane de lire cere Wolves pentru perla sa

Premier League
"E un fenomen!" Jucătorul din Premier League care este "aproape de neoprit"
30/05/2020 LA 07:43
Traore mai are trei ani de contract cu Wolverhampton, ceea ce îi pune pe "lupi " într-o poziție excelentă la masa negocierilor, prețul cerut învârtindu-se în jurul sumei de 80 de milioane de lire, una destul de mare dacă ținem cont de criza provocată de pandemia de Covid-19.
După ce s-a despărțit de Leroy Sane, care a plecat la Bayern Munchen, Pep Guardiola dorește să se întărească în compartimentul ofensiv, iar puternicul jucător de la Wolves ar fi o soluție ideală. De partea cealaltă, Juventus are nevoie de tinerețe în atac, acolo unde media de vârstă este foarte înaintată, Ronaldo având deja 35 de ani, Cuadrado 32, iar Douglas Costa va împlini 30 în această toamnă. Astfel, aducerea lui Traore ar aduce un plus de prospețime în atacul "Bătrânei Doamne", mai ales că jucătorii nu vor avea aproape deloc pauză până în vara viitoare.
Născut în Spania, Adama Traore a crescut la Academia Barcelonei, dar nu a apucat să debuteze în tricoul "blaugrana", și a plecat în fotbalul britanic, la Aston Villa, care evolua în Championship. După deor un sezon pe Villa Park, atacantul a semnat cu Middlesbrough, unde a petrecut două sezoane, pentru ca în 2018 să se transfere la Wolverhampton pentru 18 milioane de lire sterline.

Traore are un sezon fabulos în Premier League

După un prim sezon destul de bun, Adama Traore pur și simplu a explodat în această stagiune, având evoluții încântătoare care l-au adus în atenția celor mai importante cluburi din Europa. Deși nu este un marcator desăvârșit, înscriind doar 6 goluri în toate competițiile, Traore este un excelent jucător de echipă, cele 9 assisturi din acest sezon fiind cea mai bună dovadă.
Forța extraordinară, capacitatea de efort, dar și tehnica și viteza sa, l-au trasformat pe Traore într-unul dintre cei mai periculoși adversari pentru orice fundaș din Premier League, el fiind unul dintre principalii factori pentru care trupa de pe Molineux are un sezon fantastic, fiind încă în lupta pentru ocuparea unui loc de Champions League.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM O ZI
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
IERI LA 06:28