Havertz a devenit în ultimul timp unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Europa. Prestațiile sale excelente în Bundesliga și Champions League au fost lăudate de mulți. Jucătorul de 21 de ani a fost urmărit de marile cluburi ale Europei, inclusiv de Bayern și Real Madrid, dar mijlocașul va evolua pentru Chelsea.
Deși Havertz are un contract valabil până în 2022, el și-a dorit să plece de la Bayer Leverkusen, acolo unde a debutat în 2016. Problema este că Leverkusen a ratat participarea în Champions League sezonul viitor, astfel că Havertz s-a hotărât să plece chiar în această vară, deschizându-se astfel drumul către Chelsea. Negocierile dintre părți au fost aspre și durează de mai multe luni, dar în această dimineață s-a ajuns la un numitor comun.

Chelsea și Leverkusen s-au înțeles pentru transferul lui Havertz

Premier League
Lampard, dezamăgit de arbitraj după înfrângerea de pe Anfield! Echipa sa, în pericol de retrogradare
25/04/2022 LA 10:11
Chelsea a oferit 70 de milioane de euro + bonusuri în funcție de performanțe, iar oficialii "aspirinelor" și-au dat acceptul ca mutarea să aibă loc.
În acest sezon, Havertz a marcat 17 goluri în 43 de meciuri și a reușit nouă assisturi.
Informația prezentată de Romano a fost repede confirmată de mai multe publicații din Vest. Havertz, care se afla în cantonament la Stuttgart, alături de națională, a părăsit în această dimineață Germania cu destinația Anglia.
Cel mai probabil în cursul serii el va efectua vizita medicală la Londra, iar în zilele următoare va fi anunțat transferul său oficial la formația lui Lampard.
Chelsea devine astfel una dintre cele mai puternice formații din Premier League, după campania impresionantă de achiziții.
Cum va arăta Chelsea în sezonul viitor
  • Kepa - Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell - Havertz, Kante, Mount - Ziyech, Werner, Pulisic
Havertz devine al doilea cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea. Dacă bonusurile vor fi atinse, suma poate urca, însă, de la 70 de milioane de euro la peste 80, astfel încât germanul să fie cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de Abramovich. Actualul record e deținut de Kepa, pentru care Chelsea a achitat clauza de reziliere de 80 de milioane de euro.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Wayne Rooney și Patrick Vieira au fost incluși în Premier League Hall of Fame
23/03/2022 LA 15:02
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid - Chelsea, șansa revanșei pentru semifinala de anul trecut. Ancelotti, pe Stamfrd Bridge
18/03/2022 LA 11:40