Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kai Havertz, la Chelsea! Leverkusen a bătut palma cu Abramovich, mijlocașul a plecat spre Londra

Cristian Mihală

Actualizat 04/09/2020 la 13:45 GMT+3

Kai Havertz va fi noul jucător al lui Chelsea. Mijlocașul lui Leverkusen a plecat deja spre Londra pentru a semna contractul. Nemții vor primi în schimbul tânărului fotbalist 70 de milioane de euro.

Kai Havertz, la plecarea din cantonamentul Germaniei

Credit imagine: Getty Images

Havertz a devenit în ultimul timp unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Europa. Prestațiile sale excelente în Bundesliga și Champions League au fost lăudate de mulți. Jucătorul de 21 de ani a fost urmărit de marile cluburi ale Europei, inclusiv de Bayern și Real Madrid, dar mijlocașul va evolua pentru Chelsea.
Deși Havertz are un contract valabil până în 2022, el și-a dorit să plece de la Bayer Leverkusen, acolo unde a debutat în 2016. Problema este că Leverkusen a ratat participarea în Champions League sezonul viitor, astfel că Havertz s-a hotărât să plece chiar în această vară, deschizându-se astfel drumul către Chelsea. Negocierile dintre părți au fost aspre și durează de mai multe luni, dar în această dimineață s-a ajuns la un numitor comun.

Chelsea și Leverkusen s-au înțeles pentru transferul lui Havertz

Chelsea a oferit 70 de milioane de euro + bonusuri în funcție de performanțe, iar oficialii "aspirinelor" și-au dat acceptul ca mutarea să aibă loc.
În acest sezon, Havertz a marcat 17 goluri în 43 de meciuri și a reușit nouă assisturi.
Informația prezentată de Romano a fost repede confirmată de mai multe publicații din Vest. Havertz, care se afla în cantonament la Stuttgart, alături de națională, a părăsit în această dimineață Germania cu destinația Anglia.
Cel mai probabil în cursul serii el va efectua vizita medicală la Londra, iar în zilele următoare va fi anunțat transferul său oficial la formația lui Lampard.
Chelsea devine astfel una dintre cele mai puternice formații din Premier League, după campania impresionantă de achiziții.
Cum va arăta Chelsea în sezonul viitor
  • Kepa - Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell - Havertz, Kante, Mount - Ziyech, Werner, Pulisic
Havertz devine al doilea cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea. Dacă bonusurile vor fi atinse, suma poate urca, însă, de la 70 de milioane de euro la peste 80, astfel încât germanul să fie cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de Abramovich. Actualul record e deținut de Kepa, pentru care Chelsea a achitat clauza de reziliere de 80 de milioane de euro.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo