Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kevin De Bruyne a fost desemnat jucătorul sezonului în Premier League

Ion Alexandru

Actualizat 16/08/2020 la 13:32 GMT+3

Kevin De Bruyne a fost foarte supărat după eliminarea din sferturile Champions League în fața lui Lyon, dar a primit și o veste bună. Mijlocașul lui Manchester City a fost desemnat cel mai bun jucător al recentului încheiat sezon din Premier League.

Kevin De Bruyne a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului trecut în Premier League

Credit imagine: Getty Images

Kevin De Bruyne a fost omul numărul 1 al lui Manchester City și a terminat sezonul cu 20 de pase de gol. Este un record egalat. În sezonul 2002-2003, Thierry Henry a reușit același număr de assisturi pentru Arsenal.
De Bruyne a reușit, de asemenea, 13 goluri, record pentru cariera sa din Premier League. Acest sezon fabulos nu au ajutat-o pe Manchester City să câștige pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană. Liverpool s-a impus, cu un avans istoric, de 18 puncte.
Kevin De Bruyne i-a învins în lupta pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului pe Jordan Henderson (Liverpool), Sadio Mane (Liverpool), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Danny Ings (Southampton), Jamie Vardy (Leicester) și Nick Pope (Burnley).

Kevin De Bruyne este al treilea belgian care cucerește trofeul

Kevin De Bruyne urmează altor doi mari fotbaliști belgieni din această generație. Vincent Kompany a fost primul belgian din istorie care cucerește titlul de cel mai jucător al sezonului în Premier League. Kompany a fost căpitanul lui Manchester City în sezonul 2011-2012, în care echipa de pe Etihad a cucerit primul titlu de campioană. Eden Hazard a fost creierul lui Chelsea în sezonul 2014-2015. Și atunci, echipa belgianului a fost campioană. Performanța lui De Bruyne este cu atât mai specială, cu cât Manchester City nu a luat titlul în această stagiune.
Jurgen Klopp a luat trofeul pentru managerul anului, în timp ce Trent Alexander-Arnold a fost desemnat cel mai bun tânăr din Premier League în sezonul precedent.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo