Kevin De Bruyne a fost omul numărul 1 al lui Manchester City și a terminat sezonul cu 20 de pase de gol. Este un record egalat. În sezonul 2002-2003, Thierry Henry a reușit același număr de assisturi pentru Arsenal.
De Bruyne a reușit, de asemenea, 13 goluri, record pentru cariera sa din Premier League. Acest sezon fabulos nu au ajutat-o pe Manchester City să câștige pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană. Liverpool s-a impus, cu un avans istoric, de 18 puncte.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Kevin De Bruyne i-a învins în lupta pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului pe Jordan Henderson (Liverpool), Sadio Mane (Liverpool), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Danny Ings (Southampton), Jamie Vardy (Leicester) și Nick Pope (Burnley).

Kevin De Bruyne este al treilea belgian care cucerește trofeul

Kevin De Bruyne urmează altor doi mari fotbaliști belgieni din această generație. Vincent Kompany a fost primul belgian din istorie care cucerește titlul de cel mai jucător al sezonului în Premier League. Kompany a fost căpitanul lui Manchester City în sezonul 2011-2012, în care echipa de pe Etihad a cucerit primul titlu de campioană. Eden Hazard a fost creierul lui Chelsea în sezonul 2014-2015. Și atunci, echipa belgianului a fost campioană. Performanța lui De Bruyne este cu atât mai specială, cu cât Manchester City nu a luat titlul în această stagiune.
Jurgen Klopp a luat trofeul pentru managerul anului, în timp ce Trent Alexander-Arnold a fost desemnat cel mai bun tânăr din Premier League în sezonul precedent.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04