Kevin De Bruyne și-a prelungit recent contractul cu Manchester City. Belgianul a obținut un salariu cu 30% mai mare decât a avut până în prezent, devenind cel mai bine plătit jucător din Premier League. Acest lucru a fost cu atât mai surprinzător cu cât fotbalistul nu a fost reprezentat de un impresar la negocieri.
De Bruyne s-a folosit de o mare masă de date furnizate de compania Analytics FC, specializată în analiza jucătorilor și a echipelor de fotbal. Conștient de calitățile sale, mijlocașul le-a prezentat cu cifre șefilor lui City impactul său asupra echipei și i-a convins astfel că merită un salariu mai mare.
De obieci, la astfel de negocieri, fotbaliștii nici nu participă la discuții, agenții lor fiind cei care fac toată treaba. Comisioanele încasate de aceștia sunt consistente, dar lucrurile s-ar putea schimba pe viitor, deoarece mai mulți jucători vor urma exemplul lui De Bruyne.
Premier League
Un star al lui City, hotărât să plece de pe Etihad! Guardiola e vehement: îl lasă să plece doar aici
19/10/2021 LA 09:31
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3051787.jpg

Kevin De Bruyne i-a inspirat pe Raheem Sterling și Joshua Kimmich

Printre aceștia se numără deja colegul său de echipă, Raheem Sterling. Conform Daily Mail, jucătorul va fi consiliat doar de mama sa și de avocați în negocierile pe care le va purta cu șefii clubului pentru prelungirea contractului. Înțelegerea actuală dintre Sterling și Manchester City este valabilă până în 2023, dar board-ul de pe Etihad dorește prelungirea încă de pe acum.
Un alt jucător cu nume care va urma metoda lui De Bruyne este Joshua Kimmich. Potrivit germanilor de la Bild, mijlocașul lui Bayern a decis că nu mai are nevoie de un agent și va negocia de unul singur prelungirea contractului cu bavarezii, scadent în vara lui 2023.
"Am decis că vreau să-mi apăr singur punctele de vedere. Sunt convins că îmi pot reprezenta interesele mai bine decât alții", a spus el, citat de AS.com.
Cu siguranță, aceste exemple le vor da de gândit mai multor fotbaliști și nu ar fi exclus să asistăm în viitor la o adevărată revoluție în acest sens. Evindet, metoda poate avea succes în cazul jucătorilor deja consacrați, fiind mai greu de aplicat pentru cei mai puțin cunoscuți și tineri, care depind în mare măsură de influențele agenților din lumea fotbalului.
Fotbal
CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ETAPEI A 8-A DIN PREMIER LEAGUE
19/10/2021 LA 04:38
Premier League
Kevin de Bruyne nu are îndoieli în privința Balonului de Aur: "El merită să câștige"
18/10/2021 LA 14:55