Formaţia de pe Anfield va câştiga fără îndoială titlul în Anglia, după o pauză de 30 de ani, dar situaţia e departe de a fi una ideală la club. Asta pentru că din punct de vedere financiar criza generată de coronavirus a început să îşi facă tot mai mult prezenţa. Liverpool nu se poate baza pe reţeta financiară ale meciurilor de pe teren propriu, iar la asta s-a adăugat şi eliminarea prematură din Champions League.
În aceste condiţii, nu putem vorbi de o campanie de achiziţii pe placul lui Klopp, lucru recunoscut de tehnicianul german. Un manager excelent din toate punctele de vedere, neamţul a înţeles că nu e momentul să se facă eforturi financiare nejustificate şi are convingerea că lotul e suficient de puternic pentru ca în stagiunea viitoare să rămână la un nivel ridicat. Asta în ciuda faptului că Lallana şi Shaqiri vor pleca, fiind la final de contract şi dorind să ajungă la un club unde să evolueze mai mult. În plus, se zvoneşte că formaţia de pe Anfield ar dori să cedeze până la 5 jucători care nu fac parte din planurile lui Klopp, pentru a-şi rotunji veniturile.
"Sunt destul de calm. Dacă vrei să conduci o afacere normală, acum nu ai idee cât vei câștiga ... mai ales că nu știm când vom putea juca din nou cu fani în tribune. În acest moment, toate cluburile pierd bani. Fără spectatori, trebuie să returnăm banii pe biletele din acest sezon și, probabil, nu vom vinde nici pentru o bună parte din anul viitor. Am discutat cu jucătorii despre reduceri salariale, astfel că semnarea unui jucător pentru 50 sau 60 de milioane de euro este dificil de explicat", a spus Jurgen Klopp pentru Sky Germania.
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
IERI LA 08:33

Varianta Dembele stă în picioare şi nu prea pentru Liverpool

Liverpool l-a ratat pe Timo Werner şi probabil nu vor fi suficiente finanţe nici pentru Adama Traore, un alt jucător pe care Klopp şi-l doreşte.
Totuşi, împrumutul lui Ousmane Dembele de la Barcelona nu e complet ieşit din ecuaţie. Argumente ar fi o mulţime, cluburile dorindu-şi această afacere. Doar că jucătorul nu ar vrea să plece de pe Camp Nou la altă formaţie unde să fie tot rezervă, preferând o variantă unde să joace, anunţă sport.es. În egală măsură, Klopp e îngrijorat de situaţia medicală a atacantului de bandă din Franţa. Acesta are un istoric bogat al accidentărilor şi, deşi germanul crede în calităţile sale, a făcut tot posibilul pentru a afla de la medicii Barcelonei în ce stare e Dembele şi ce riscuri de accidentări prezintă.
Mutarea nu e căzută, mai ales că Barcelona îşi doreşte cu orice preţ să îl cedeze. Ideal ar fi sub forma unui transfer definitiv, dar e greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, în condiţiile în care oficialii blaugrana vor să recupereze cât mai mult din cele 105 milioane de euro plătite lui Dortmund. Francezul nu are vreo şansă să mai evolueze pentru Quique Setien, în condiţiile în care Lautaro Martinez va sosi de la Inter. Acesta şi Messi au posturile de titulari asigurate, pentru al treilea loc din ofensivă urmând a se lupta Suarez şi Griezmann. În plus, Barcelona îl are în lot şi pe Ansu Fati, fotbalist pentru care tocmai a refuzat o ofertă de 100 de milioane.
Ca atare, ambele cluburi agreează varianta unui împrumut, dar rămâne ca şi fotbalistul şi Klopp să fie convinşi de utilitatea mutării.
Liverpool mai are nevoie de șase puncte din ultimele 9 partide din Premier League pentru a deveni campionii Angliei. În direct la Eurosport 1, "cormoranii" ar putea cuceri titlul încă de pe 21 iunie, în derbyul cu Everton, dacă Arsenal o va învinge pe City în prima zi de după reluarea campionatului (17 iunie).

Premier League revine! Din 17 iunie, cel mai frumos campionat de fotbal din lume va fi la Eurosport

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53