Divock Origi și-a făcut încă o dată datoria pentru "cormorani", marcând golul de 2-0, care a închis meciul cu rivala Everton. La final, Jurgen Klopp a confirmat ceea ce în presa engleză s-a speculat de mult timp: chiar dacă Liverpool ar fi vrut să îi prelungească înțelegerea scadentă în vară, atacantul belgian va pleca din postura de jucător liber de contract.
Titular foarte rar, într-o ofensivă în care strălucesc fotbaliști precum Salah, Mane, Luis Diaz sau Diogo Jota, belgianul vrea să își găsească o echipă unde să joace constant. Tehnicianul "cormoranilor" pare că regretă despărțirea, dar a ținut să își exprime prețuirea față de atacant și convingerea că acesta va reuși prestații uimitoare la viitorul club.
"Ne va lipsi Divock Origi. Dacă pleacă, va exploda în altă parte, oriunde s-ar duce. E un atacant world-clas, o legendă și va rămâne mereu o legendă pentru Liverpool", a spus Klopp, la finalul partidei cu Everton.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM 5 ORE
Origi e în prezent curtat de mai multe cluburi importante, dar AC Milan pare cea mai probabilă destinație. Impresionați de modul în care o altă rezervă din Premier League, Tammy Abraham, a "explodat" la Roma, "diavolii" sunt gata să îi ofere lui Origi un contract excelent.
CITEȘTE ȘI:
CONTE, CA ȘI INSTALAT LA PSG! PRIMUL SUPER-TRANSFER AL FRANCEZILOR: EL E ÎNLOCUITORUL LUI MBAPPE

De ce este Origi o legendă pentru Liverpool

Klopp îl prețuiește enorm pe Origi în primul rând datorită profesionalismului acestuia. Deși prinde foarte rar echipa, neavând suficientă valoare prin comparație cu ceilalți oameni din atacul lui Liverpool, belgianul nu provoacă niciodată conflicte în vestiar. El își vede mereu de treabă, se antrenează ireproșabil și, de cele mai multe ori, când se apelează la el, dă randamentul scontat. E un exemplu din multe puncte de vedere, iar germanul apreciază fotbaliștii cu un astfel de caracter.
Trebuie spus că Origi a reușit, de-a lungul carierei la Liverpool, câteva prestații de excepție, marcând în mai multe derbyuri goluri decisive. Totuși, prestațiile care îl fac o "legendă" a clubului, cum îl etichetează Klopp, au fost cele din stagiunea 2018-2019, care s-a terminat cu trofeul Ligii Campionilor pentru "cormorani". Atunci, Origi a marcat golul calificării în finală, în remontada istorică cu Barcelona (4-0 pe Anfield, după 0-3 pe Camp Nou), pentru ca apoi, în finala cu Spurs, să puncteze pentru 2-0 și să aducă UCL-ul din nou în vitrina lui Liverpool.
Adus în 2014 de la Lille, Origi are o rată de goluri decentă pentru cât a fost folosit, punctând de 22 de ori în 106 partide pentru Liverpool. Aceste cifre trebuie văzute în perspectivă, în majoritatea acelor partide belgianul jucând doar pe final de meci. În actuala stagiune de Premier League, el a bifat doar 6 meciuri pentru echipa de pe Anfield, dar a înscris de 3 ori.
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
IERI LA 14:22