Deși la cârma lui Liverpool a avut cele mai mari succese din cariera de antrenor - cucerind Champions League și titlul în Anglia -, Klopp nu uită perioada Dortmund, formație pe care a dus-o de asemenea spre gloria europeană. Salah, Mane și Van Dijk au fost instrumentali pentru performanțele de pe Anfield, dar alt fotbalist e preferatul tehnicianului german.
Probabil și din dorința de a nu crea vâlvă în vestiarul "cormoranilor", știută fiind rivalitatea Mane-Salah, neamțul l-a indicat pe Robert Lewandowski drept cel mai bun jucător pe care l-a antrenat vreodată.
"Robert Lewandowski. Ar fi nedrept să nominalizez alt fotbalist în locul lui. Ce a făcut el sub comanda mea, modul în care s-a transformat în jucătorul care este azi e pur și simplu extraordinar. A parcurs toți pașii care erau necesari pentru a se transforma într-o adevărată mașinărie de goluri. E incredibil cât de implicat e în fiecare meci, știe în fiecare secundă ce trebuie să facă, unde să se poziționeze, cum să finalizeze. E pur și simplu o mașină de fotbal", a spus Klopp pentru Bild.
Premier League
"Klopp i-a distrus pe patronii lui Liverpool, la TV". Mesajul care spune totul despre Super Ligă
IERI LA 08:48

Klopp - Lewandowski, "perechea" perfectă

Lewandowski a ajuns sub comanda lui Klopp, la Dortmund, în 2010, când avea doar 21 de ani. După ce l-a urmărit, germanul a insistat pentru transferul său de la Lech Poznan.
Și a avut dreptate, polonezul devenind liderul lui Dortmund. Cei doi au petrecut împreună 4 sezoane pe Signal Iduna Park, timp în care au cucerit două titluri în Bundesliga. De asemenea, au dus-o pe Dortmund până în finala Champions League, unde au pierdut în fața lui Bayern.
Lewandowski a înscris 103 goluri în 178 de meciuri cât timp a evoluat în formația lui Klopp, pentru ca în 2014 să "trădeze". A refuzat prelungirea contractului și a ajuns la Bayern, unde a confirmat. Între timp a ajuns al doilea golgheter din istoria Bundesligii, depășind nume legendare și amenințând recordul all-time al lui Gerd Muller.
Fără Lewa, Klopp a plecat de la cârma lui Dortmund după doar un an, după un sezon dezamăgitor, în care formația sa a încheiat abia pe 7 în campionat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Super Liga Europei naște un conflict uriaș! "Nu știu de ce trăiesc în capul lui Klopp!"
IERI LA 05:36
Premier League
Premier Podcast 32 | SuperLiga vs Premier League
IERI LA 14:08