Deși la cârma lui Liverpool a avut cele mai mari succese din cariera de antrenor - cucerind Champions League și titlul în Anglia -, Klopp nu uită perioada Dortmund, formație pe care a dus-o de asemenea spre gloria europeană. Salah, Mane și Van Dijk au fost instrumentali pentru performanțele de pe Anfield, dar alt fotbalist e preferatul tehnicianului german.
Probabil și din dorința de a nu crea vâlvă în vestiarul "cormoranilor", știută fiind rivalitatea Mane-Salah, neamțul l-a indicat pe Robert Lewandowski drept cel mai bun jucător pe care l-a antrenat vreodată.
"Robert Lewandowski. Ar fi nedrept să nominalizez alt fotbalist în locul lui. Ce a făcut el sub comanda mea, modul în care s-a transformat în jucătorul care este azi e pur și simplu extraordinar. A parcurs toți pașii care erau necesari pentru a se transforma într-o adevărată mașinărie de goluri. E incredibil cât de implicat e în fiecare meci, știe în fiecare secundă ce trebuie să facă, unde să se poziționeze, cum să finalizeze. E pur și simplu o mașină de fotbal", a spus Klopp pentru Bild.
Premier League
#OleOut, doar o chestiune de timp, după 0-5 cu Liverpool. Marele favorit să vină pe banca lui United
ACUM 8 ORE

Klopp - Lewandowski, "perechea" perfectă

Lewandowski a ajuns sub comanda lui Klopp, la Dortmund, în 2010, când avea doar 21 de ani. După ce l-a urmărit, germanul a insistat pentru transferul său de la Lech Poznan.
Și a avut dreptate, polonezul devenind liderul lui Dortmund. Cei doi au petrecut împreună 4 sezoane pe Signal Iduna Park, timp în care au cucerit două titluri în Bundesliga. De asemenea, au dus-o pe Dortmund până în finala Champions League, unde au pierdut în fața lui Bayern.
Lewandowski a înscris 103 goluri în 178 de meciuri cât timp a evoluat în formația lui Klopp, pentru ca în 2014 să "trădeze". A refuzat prelungirea contractului și a ajuns la Bayern, unde a confirmat. Între timp a ajuns al doilea golgheter din istoria Bundesligii, depășind nume legendare și amenințând recordul all-time al lui Gerd Muller.
Fără Lewa, Klopp a plecat de la cârma lui Dortmund după doar un an, după un sezon dezamăgitor, în care formația sa a încheiat abia pe 7 în campionat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp, genial, după 5-0 pe terenul lui United: "Rezultat nebun". Ce le-a spus jucătorilor la pauză
ACUM 10 ORE
Premier League
Reacțiile lui Garry Neville și Scholes, după cea mai dureroasă înfrângere din istorie
ACUM 10 ORE