După ce anul trecut Klopp a mizat pe Curtis Jones în multe partide, a venit vremea ca alt tânăr jucător să își primească șansele în primul "11" al lui Liverpool. Revenit după împrumutul la Blackburn, Harvey Elliott a jucat din primul minut cu Burnley, pentru Liverpool, și a avut o prestație convingătoare. Ceea ce îl impresionează și mai mult pe Klopp e dăruirea fotbalistului, care vrea să dea totul pentru echipa pe care o iubește enorm.
"Dacă ați ști cât de mult iubește acest copil acest club...ar fi încă aici cu fanii și cu oamenii de securitate, dacă i-aș fi permis. Toată lumea lui e Liverpool, înseamnă totul pentru el. Îl apreciez enorm și ca fotbalist, azi a făcut un meci foarte bun. Mereu e atât de calm pe teren, e impresionant", a spus Klopp după disputa cu Burnley.
Harvey Elliott reprezintă fără doar și poate viitorul lui Liverpool. Pe vremea când evolua pentru Fulham, el a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premeir League, fiind introdus pe teren la vârsta de 16 ani și o lună. Ulterior, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria lui Liverpool care începe ca titular o partidă (16 ani și 174 de zile). El e al doilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool, doar Jerome Sinclair jucând la o vârstă mai fragedă pentru "cormorani".
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 4 ORE

Harvey Elliott, de o maturitate impresionantă

Harvey Elliott, puștiul de 18 ani al lui Liverpool, a dat dovadă de o maturitate impresionantă în dialogul avut cu un fan, la finalul stagiunii 2019- 2020. Atacantul de bandă nu s-a simţit nedreptățit că nu a primit o medalie de campion și a spus că binele echipei primează întotdeauna.
Premier League impune jucătorilor să aibă cel puțin 5 meciuri în Premier League pentru a primi medalia de campion. "Le dau medalia mea!", a spus Klopp, dezamăgit de regulile din Anglia.
După confruntarea cu Chelsea, din vara trecută, "cormoranii" au primit trofeul și medaliile pentru câștigarea titlului. Într-una dintre peluze a fost montată o scenă, însă doar fotbaliștii care au dus greul în sezonul trecut au avea acces la metalele preţioase.
"Să nu primești o medalie...trebuie să doară tare", i-a scris un fan lui Harvey Elliott pe twitter, la o postare.
În ciuda faptului că avea atunci doar 17 ani, atacantul de bandă adus de la Fulham a dat dovadă de extrem de multă maturitate.
"Nu este despre mine, ci despre echipă. Sunt fericit până la cer și înapoi că băieții au cucerit titlul, o meritau cu prisosință. Eu voi celebra ca un suporter, nu e nicio problemă", a scris Elliott.

Klopp, impresionat de fanii lui Liverpool

În ceea ce privește partida de azi, Jurgen Klopp a regretat că echipa sa nu a marcat mai mult, în contextul în care s-a apropiat de multe ori periculos de poarta lui Klopp, însă această lipsă de concentrare la finalizare a fost compensată total de prezența fanilor în tribune. A fost un spectacol unic în tribunele de pe Anfield, lucru care l-a emoționat pe antrenorul german.
"Azi, cu presiunea și intensitatea - era deja captivant -. Când am intrat pe teren, înainte de meci, și am auzit zgomotul, a fost o nebunie. Nici nu am realizat cât de mult mi-a lipsit să îi aud pe fani", a mai spus tehnicianul lui Liverpool, pentru ca apoi să vorbească și despre regretul de după confruntarea de azi: "Aș fi vrut să marcăm și golul trei azi. Burnley nu a cedat nicio secundă și s-a descurcat bine defesiv. A fost o luptă din prima până în ultima secundă".
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22