Într-un interviu acordat recent pentru Sky Sports, Klopp a mărturisit că la început i-a fost teamă că nu va putea să-și impună stilul la Liverpool, deși avusese performanțe impresionante la Borussia Dortmund, vechiul său club. Antrenorul german era conștient că va avea nevoie de timp pentru a pune echipa pe picioare, dar se gândea că oficaliii lui Liverpool nu sunt de aceeași părere.
"Era clar că aveam nevoie de timp și că nu puteam să reparăm totul peste noapte. Nu mai fusesem niciodată demis și știam că Liverpool se află la un nivel diferit. Eram conștient că dacă nu reușeam să mă impun destul de repede, urma să fiu dat afară. Așa că am cerut puțin timp. Eram încrezător că voi putea să realizez lucruri minunate în viitor.", a povestit Klopp, pentru Sky Sports.

Klopp: "Au început să se întâmple lucruri bune"

Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
IERI LA 05:26
Jurgen Klopp a preluat-o pe Liverpool în toamna anului 2015, când se afla pe locul 8 în Premier League, după 8 etape disputate. Odată cu instalarea germanului pe banca tehnică, au apărut și primele semne pozitive: două victorii pe terenul lui Manchester City și Chelsea. În același timp, au existat și unele momente mai puțin bune pentru "cormorani", alături de noul manager: înfrângerea pe teren propriu împotriva lui Crystal Palace și egalul cu West Brom.
"Am primit timpul pe care l-am cerut și au început să se întâmple lucruri bune. După numai 7-8 meciuri, patronii erau extrem de mulțumiți de munca depusă de mine și staff-ul tehnic. Știau că suntem pe drumul cel bun. Începând din acel moment, nu m-am mai simțit niciodată pus sub semnul întrebării. Aveau mare încredere în echipă. Mi-au spus că dacă vom continua în același mod totul va fi bine. Nimeni nu știe sigur dacă te poți impune la acest nivel, dar noi am încercat.", a mai spus Klopp.

Klopp: "Nu ne-am gândit prea mult la finalele pierdute"

Klopp a fost nevoit să aștepte până vara trecută ca să câștige primul său trofeu pe banca lui Liverpool. Până în acel moment, germanul pierduse toate cele 3 finale în care "cormoranii" ajunseseră: Cupa Ligii, Europa League și Champions League. Deși înfrângerile nu au fost deloc ușor de digerat, Klopp recunoaște că nu s-a simțit în pericol să-și piardă postul:
"Nu ne-am gândit prea mult la finalele pierdute. Presa scria că aș putea fi demis dacă voi mai pierde vreo finală, dar adevărul este că în interiorul clubului nu s-a gândit nimeni la așa ceva.", a încheiat managerul lui Liverpool.
Cu Jurgen Klopp la conducere, Liverpool a câștigat 3 trofee anul trecut: UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Înainte de întreruperea sezonului curent din cauza pandemiei, Liverpool se afla pe primul loc în Premier League. "Cormoranii" mai au nevoie de numai 6 puncte, în ultimele 9 etape, pentru a cuceri titlul de campioană, atât de așteptat de suporterii de pe Anfield.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
IERI LA 04:52
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
17/05/2022 LA 08:22