Marcelo Brozovic (27) este mijlocașul pe care "cormoranii" au pus ochii în această perioadă, potrivit jurnaliștilor italieni de la Libero. Sursa citată suține că oficialii lui Liverpool l-au contactat pe agentul lui Brozovic pentru a discuta cu el informațiile preliminare unui posibil transfer pe Anfield.
Deși contractul mijlocașului expiră abia în 2022, liderul din Premier League are posibilitatea achitării clauzei de 60 milioane de euro, stabilită de clubul de pe Giuseppe Meazza. În același timp, conducerea lui Inter și-ar dori să-i prelungească înțelegerea vicecampionului mondial din 2018, motiv pentru care lupta pentru semnătura lui se anunță foarte intensă.
Brozovic se află de 5 ani la Inter și continuă să aibă evoluții impresionante pe posul de mijlocaș defensiv. În prezent, Jurgen Klopp se bucură de o linie de mijloc fantastică, unde evoluează jucători precum Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Milner sau Fabinho. Cu toatea acestea, sosirea lui Brozovic ar putea să aducă un plus de prospețime în jocul "cormoranilor" și ar putea umple golul lăsat în lot de potențiala plecare a lui Wijnaldum, al cărui contract expiră în 2021.
Premier League
Crouch, despre cel mai leneș coleg pe care l-a avut: "Stătea la masaj și spunea: azi nu mă antrenez"
18/04/2020 LA 11:06

De ce poate ajunge Brozovic pe Anfield

Deși la prima vedere pare un transfer cel puțin neașteptat, motivul pentru care Liverpool ar putea avansa negocierile cu Brozovic este reprezentat de accidentările din ultimul timp. Oxlade-Chamberlain, Fabinho și Henderson au avut, în anumite momente din sezonul curent, probleme medicale, din cauza cărora Klopp a avut mari emoții. În același timp, plecările lui Shaqiri și Lallana, precum și vârsta înaintată a lui James Milner ar putea juca un rol semnificativ pentru activarea clauzei lui Brozovic.
Din punct de vedere al calităților sale, Brozovic s-ar putea integra repede în campionatul Angliei, fiind obișnuit cu duelurile tari și capacitatea de efort ridicată. Mijlocașul lui Inter are un fizic de invidiat și pune mult accent pe duelurile corp la corp, lucru care ar putea s-o ajute pe Liverpool pe faza defensivă. Pasele precise reprezintă un alt punct forte al croatului, pe care Klopp îl apreciază foarte mult la un jucător.
În aceste condiții, dacă Jurgen Klopp va reuși să asigure un plan de rezervă solid în zona mediană, Liverpool ar arăta din ce în ce mai mult ca o echipă perfectă, în care indiferent de situație, jocul va funcționa la capacitate optimă.

Brozovic, vicecampion mondial în 2018

Marcelo Brozovic a fost cumpărat de Inter de la Dinamo Zagreb în 2016, după ce evoluase la formația din Milano sub formă de împrumut timp de un an și jumătate. Italienii au activat clauza de cumpărare definitivă și nu le-a părut deloc rău. Croatul a devenit o piesă de bază în primul "11" al lui Inter, oferind multă siguranță pe faza defensivă.
În 186 de apariții pentru Inter, Brozovic a marcat 23 de goluri și a oferit 22 de assist-uri, demonstrând că poate contribui și pe faza de atac. Brozovic a pus umărul și la traseul extraordinar al naționalei Croației de la Campionatul Mondial, din urmă cu 2 ani, încheiat cu înfrângerea împotriva Franței din finală.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 16 ORE
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
IERI LA 08:45