"Cormoranii" au devenit prima deținătoare a trofeului UEFA Champions League care pierde în primul meci din noua ediție a competiției, după AC Milan în 1994.
Totuși, Liverpool a dat senzația în multe momente că este formația mai bună, controlând jocul în a doua repriză. În aceste condiții, penaltyul din minutul 80, la 0-0, a venit cumva contrar cursului jocului, iar Jurgen Klopp s-a grăbit să îl acuze pe Felix Brych pentru lovitura de la 11 metri dictată. Deși este evident contactul dintre fundașul stânga al vicecampioanei Angliei și fostul jucător al Realului, tehnicianul lui Liverpool a acuzat faptul că fotbalistul lui Napoli a început să cadă înainte de contact. În acest condiții, el ar fi căutat faultul, iar ideea de la care a plecat a fost să simuleze, crede Klopp.
"Sunt diferite puncte de vedere asupra acelui penalty. Însă atunci când un jucător sare înainte de contact, pentru mine nu poate fi penalty. Însă asta este, nu putem schimba lucrurile. Nu sunt cel mai bun perdant din lume, însă ştiu să accept o înfrângere. Sunt oameni care iau decizii şi ei trebuie să stabilească dacă a fost o eroare clară şi evidentă", a declarat managerul lui Liverpool.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 2 ORE

Klopp, mulțumit de jocul lui Liverpool în înfrângerea cu Napoli

Napoli și Liverpool s-au întâlnit și anul trecut în grupele Champions League, împărțindu-și victoriile. Pe San Paolo, gazdele au dat atunci lovitura prin Insigne, care a punctat în ultimul minut de joc.
Klopp a făcut referire la acea partidă, desfășurată în octombrie 2018, și este de părere că acum echipa sa a făcut acum o partidă mult mai solidă.
Totuși, cele două formații nu ar trebui să aibă probleme să se califice braț la braț din grupe, anul acesta. Dacă în stagiunea precedentă ele au avut în PSG un adversar redutabil, francezii calificându-se în cele din urmă în dauna trupei lui Ancelotti, acum Salzburg și Genk nu par în stare să se lupte pentru primele două poziții.
"Am jucat mai bine decât în sezonul trecut, când am pierdut cu 1-0. Am avut chiar multe momente bune. Am văzut două echipe compacte, care s-au apărat foarte bine. Am controlat meciul pe parcursul unor lungi perioade de joc, iar primul gol l-am încasat într-un moment în care preluasem controlul meciului. Am fost foarte critici cu noi înşine, însă nu a fost o prestaţie rea. A fost un meci pe care îl puteam câştiga, însă nu am marcat. Aş fi vrut să obţinem un punct", a mai declarat germanul.
Pentru Liverpool urmează o perioadă extrem de grea. În weekend, în direct la Eurosport, "cormoranii" vor merge pe terenul lui Chelsea, pentru o reeditare a Supercupei Europei (câștigată la penaltyuri de trupa lui Klopp).

Ce urmează pentru Liverpool în următoarea lună

  • Chelsea - Liverpool - Premier League
  • MK Dons - Liverpool - Cupa Ligii
  • Sheffield - Liverpool - Premier League
  • Liverpool - Salzburg - Champions League
  • Liverpool - Leicester - Premier League
  • Manchester United - Liverpool - Premier League
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11