Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp admite că Liverpool nu va face mari transferuri: "Lumea fotbalului nu mai este ca înainte"

Nicu Savin

Actualizat 17/05/2021 la 15:16 GMT+3

Liverpool a făcut un sezon mai puţin reuşit după ce în stagiunea trecută s-a încoronat campioană după o pauză de 30 de ani. Trupa lui Klopp se află pe locul 5, cu 63 de puncte, dar în cazul în care se va impune în ultimele două runde, atunci va prinde un loc de Champions League.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Chiar şi aşa, "cormoranii" au gândit deja strategia de transferuri pentru sezonul viitor, cu condiţia ca englezii să prindă Champions League. Accidentările şi-au spus cuvântul în acest sezon, iar Liverpool vrea ca situaţia de anul acesta să nu se mai repete pe viitor.
Jurgen Klopp a recunoscut că echipa sa nu va fi extraordinar de activă pe piaţa transferurilor din vară. Germanul a dezvăluit că primele "transferuri" pe care le va face Liverpool vor fi jucătorii care revin după accidentările suferite. "Cormoranii" au fost nevoiţi să încheie acorduri cu Diogo Jota şi Thiago Alcantara vara trecută pentru a-şi menţine cheltuielile iniţiale la un nivel minim, pe fondul situaţiei financiare generate de pandemie.

Liverpool, cu gândul la seonul viitor

Vara aceasta nu pare să fie foarte diferită pentru Liverpool, ţinând cont că echipa speră să prindă pe final un loc de Champions League. Klopp a declarat deja că îşi doreşte ca echipa sa să se reorganizeze pentru a-şi rezolva problemele în sezonul următor, iar Liverpool nu va avea parte de o campanie de transferuri prea spectaculoasă.
"Întotdeauna se vorbeşte despre asta. Depinde de afacere, dacă cineva vrea să plece, dacă jucătorii vor să plece, dacă vom vinde, de aceea nu putem niciodată să planificăm devreme aceste lucruri.", a spus el într-o conferință de presă miercuri.
"Posibilitatea de a nu evolua în Champions League nu ne ajută din acest punct de vedere, dar nu este cea mai mare problemă a noastră, deoarece piaţa va fi foarte ciudată. Aud foarte multe zvonuri despre transferuri mari, sume mari. Nu ştiu dacă Mbappe va pleca sau nu, Haaland sau Sancho, nu mă privesc genul acesta de lucruri. Nu cred că vor fi foarte multe transferuri de genul în această vară deoarece lumea fotbalului nu mai este ca înainte.", a adăugat germanul.

Jurgen Klopp a vorbit despre 3 jucători foarte doriți în Europa

Jurgen Klopp a abordat mai multe subiecte, printre care, unul legat de un posibil interes al lui Liverpool pentru 3 jucători foarte doriţi în Europa în această vară: "Revenirea jucătorilor accidentaţi ne face mai buni, cu siguranţă. Acestea sunt primele noastre transferuri. Nu ştim exact când se va întâmpla asta, dar va avea loc la un moment dat, iar de restul ne vom ocupa."
Liverpool a fost interesată atât de Mbappe, cât şi de Sancho şi s-a vehiculat că englezii au purtat discuţii cu agentul lui Haaland, Mino Raiola, şi cu tatăl norvegianului pentru un viitor transfer. Orice astfel gen de tranzacție ar fi împotriva modelului preferat al lui Liverpool de a aduce jucători care au potenţial și de a-i transforma în superstaruri, iar Klopp consideră sumele de transferuri care se vehiculează în presă sunt în contradictoriu cu strategia de transferuri a lui Liverpool.
"Acum un an oamenii nu știau cum va arăta fotbalul", a explicat el. "Deci, doar un an mai târziu și vorbim despre ce putem face în perioada de transferuri! Și vorbesc despre schimbarea completă a structurii fotbalului - la fel ca modelul german. Vă pot spune că bugetul va scădea masiv, deci avem mai multe cuvinte de spus în deciziile clubului, nu putem să schimbăm strategia de transferuri și apoi să-l aducem în același timp pe Haaland pentru 150 de milioane de lire sterline - asta nu funcționează împreună."
Liverpool se află în faţa a două partide care ar putea să o trimită în grupele Ligii Campionilor, în cazul în care le va câştiga, îşi va salva sezonul, iar "cormoranii" ar putea aduce alt gen de jucători. În cazul în care nu va reuşi să câştige ambele meciuri, va fi foarte greu pentru Liverpool să termine în primele 4, iar Klopp este realist cu privire la eşec va însemna pentru strategia din vară a clubului o posibilă ratare a grupelor UCL: "Dacă nu mergem în Liga Campionilor, atunci nu va fi bine. Dar, în primul rând, există încă o şansă, nu ar trebui să vorbim despre asta ca şi cum nu am avea nicio şansă.", a încheiat germanul.
Burnley – Liverpool se joacă miercuri, (22:15), în direct la Eurosport 1
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo