De neînvins pe Anfield în ultimii ani, Liverpool trece printr-o adevărată contra-performanță în "era Klopp", pierzând două meciuri la rând pe teren propriu. În ultimele 10 partide în toate competițiile, Salah&Co au câștigat doar trei partide, iar sezonul pare în acest moment în mare parte compromis.
S-a tot vorbit despre lipsa lui Van Dijk și Joe Gomez din compartimentul defensivă, dar aseară, în insuccesul cu Brighton, ofensiva a fost una teribilă. Sanchez, portarul "pescărușilor" a avut o singură paradă tot meciul, Liverpool nereușind să își creeze oportunități de a marca.
Klopp a vorbit despre valoarea adversarei, care era totuși pe 17 înainte de această rundă, dar a recunoscut că nu înțelege pe deplin ce se întâmplă cu fotbaliștii săi. Alibiul programului aglomerat ține până la un punct, în contextul în care City merge ceas, fiind implicată în la fel de multe partide. E adevărat, poate Guardiola are lotul mai echilibrat și își permite să rotească mai des, însă e clar că în acest moment ceva îi scapă lui Klopp pentru a scoate echipa din criza în care s-a afundat în ultima lună și jumătate.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
"Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, asta e clar. Am spus asta încă dinainte de meci. Pentru noi, se pare că ultima perioadă a fost prea aglomerată, nu am avut prospeţime azi (n.r. miercuri seară). Dacă nu eşti proaspăt mental, foarte rar picioarele vor rezolva problemele. În acest moment nu am o explicaţie plauzibilă pentru ce se întâmplă alta decât oboseala acumulată", a spus Klopp pentru BT Sport.

Liverpool, fără ocazii

Aseară a lipsit Mane din ofensivă, dar un mijloc cu Milner, Wijnaldum și Alcantara ar fi trebuit să creeze suficiente faze pentru cei trei din fază. Un alt handicap e reprezentat de faptul că lateralii Robertson și Alexander-Arnold nu mai vin la fel de des ca în sezoanele precedente cu centrări periculoase. Jucătorii adversarelor au înțeles stilul lui Liverpool, iar Klopp trebuie să vină cu ceva nou pentru a surprinde.
"Vrem să jucăm mai bine, azi am pierdut prea multe mingi în situaţii promiţătoare. Ştiu că băieţii pot pasa din punctul A în punctul B, dar azi punctul B nu a fost de găsit în prea multe momente. Nu ne creăm destule ocazii, asta e cert, nu am reuşit să îi împingem aşa cum voiam decât pe alocuri, în repriza secundă. Nu am avut intensitate şi victoria lor e meritată", a mai spus tehnicianul german.
Pentru Liverpool urmează marele derby cu Manchester City, probabil ultima şansă a "cormoranilor" de a mai rămâne în cursa pentru titlu. Duelul de pe Anfield se joacă duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02