Într-un interviu acordat recent pentru Sky Sports, Klopp a explicat criteriile pe care se bazează când alege primul "11" la Liverpool. Tehnicianul german are la dispoziție un lot extraordinar și extrem de extins, pe care trebuie să-l analizeze atent înaintea fiecărei partide, pentru a obține "formula" câștigătoare.
Managerul "cormoranilor" a dezvăluit că vorbește cu fiecare jucător în parte și anunță titularii cu una sau două zile înaintea meciului, pentru ca aceștia să se pregătească eficient:
"De regulă, jucătorii află cu una sau chiar două zile înainte de meci dacă vor începe sau nu ca titulari. Niciodată nu îi anunț pe ultima sută de metri. Vreau să fie pregătiți atunci când intră pe teren și discut cu fiecare în parte. Dacă un jucător a bifat 20 de apariții consecutive și nu va începe ca titular meciul următor nu înseamnă că există vreo problemă. Prefer să-i spun chiar eu asta.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 10 ORE
Avem câte 3 meciuri pe săptămână, așa că trebuie să schimb formația destul de des. În special linia de mijloc și de atac. În acele momente nu ofer vreo explicație. Explic o dată la începutul sezonului, iar când vine momentul jucătorii vor ști despre ce e vorba: dacă joci astăzi, înseamnă că meciul următor vei fi rezervă. Alteori, observ că un jucător a jucat excelent sau că meciul a fost prea intens. Indiferent de forma lui din meciul respectiv, există posibilitatea să nu înceapă ca titular în următorul.", a explicat Klopp, pentru Sky Sports.

Klopp: "Jucătorii trebuie să-mi accepte deciziile"

Klopp a vorbit și despre dezamăgirea unora dintre elevii săi atunci când nu sunt folosiți în primul "11". Managerul lui Liverpool a declarat că este dispus să discute cu ei, însă numai după meciuri:
"Le spun jucătorilor la antrenamente că nu au motive să fie supărați din cauza deciziilor mele. Trebuie doar să le accepte. La finalul meciului putem discuta despre asta, nu am vreo problemă. Însă nu înainte de meci.", a mai spus germanul.

Klopp: "Dacă nu înțelegi tactica, s-ar putea să ai probleme"

Tehnicianul "cormoranilor" a recunoscut că nu este deloc încântat când unul dintre elevii săi îi spune că nu înțelege un anumit element tactic, deși știe că va începe ca titular în următoarea confruntare:
"După ce anunț primul "11", merg la antrenament și testez echipa. Uneori, se întâmplă ca un jucător să mă întrebe: 'De ce facem asta? Care e ideea?'. Atunci îmi dau seama că n-a înțeles situația în care ne aflăm și nici faptul că meciul următor este cel mai important lucru.
Dacă vii la mine și îmi spui asta, s-ar putea să ai probleme. În același timp, dacă văd că un jucător este supărat, deși se antrenează bine, îl aștept cu mare drag luni dimineață în biroul meu pentru a discuta problema.
Puteți să spuneți despre mine că sunt prieten cu toți jucătorii. Totuși, trebuie să mă credeți: înaintea meciului sunt prieten cu exact 11 jucători, iar ceilalți fotbaliști vor avea ceva de comentat sau de argumentat.", a încheiat Klopp.
Cu Jurgen Klopp la conducere, Liverpool a câștigat 3 trofee anul trecut: UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Înainte de întreruperea sezonului curent din cauza pandemiei, Liverpool se afla pe primul loc în Premier League. "Cormoranii" mai au nevoie de numai 6 puncte, în ultimele 9 etape, pentru a cuceri titlul de campioană, atât de așteptat de suporterii de pe Anfield.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 13 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20