Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, "disperat" să îl transfere pe Adama Traore, jucătorul "imposibil de marcat", la Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2020 la 12:22 GMT+3

Jurgen Klopp anticipează că vor exista mari probleme în ofensiva lui Liverpool pentru sezonul viitor și face presiuni mari pe lângă șefii "cormoranilor" să îl aducă pe Adama Traore. Prețul cerut de Wolves e în continuare considerat prea mare de oficialii viitoarei campioane a Angliei.

Jurgen Klopp îl vrea neapărat pe Adama Traore la Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool se confruntă cu problemele financiare, chiar dacă va câștiga la pas titlul în Premier League. Eliminarea prematură din Liga Campionilor și faptul că în următoarea perioadă clubul nu va mai beneficia de o rețetă financiară din meciurile de pe teren propriu vor duce la o situație grea.
Boardul a calculat la milimetru care sunt pierderile și i-a transmis lui Klopp că va trebui să se bazeze, în mare, pe același nucleu de jucători. Mai mult, "cormoranii" vor încerca să vândă 5 fotbaliști, pentru a regla bugetul.
În consecință, Timo Werner a fost ratat și se vorbește că Origi va fi lăsat să se transfere, dacă clubul primește o ofertă tentantă pentru el. În contextul în care Lallana și Shaqiri nu vor rămâne nici ei, expirându-le contractul și dorind să meargă la o formație unde să joace constant, ofensiva lui Liverpool va avea mari probleme.

Klopp îl vrea neapărat pe Adama Traore la Liverpool

Potrivit Mirror, Klopp le-a transmis oficialilor să facă tot posibilul să îl aducă pe Adama Traore, atacant de bandă cu o "explozie" fantastică și care poate să crească și mai mult în următoarea perioadă.
Interesul germanului nu e nou, tehnicianul chiar sunându-l și explicându-i cât de important e pentru proiectul de pe Anfield. Evident, fostul jucător al Barcelonei își dorește să ajungă la viitoarea campioană a Angliei, dar cluburile sunt departe de a se înțelege. Wolves i-a fixat un preț mare jucătorului care a împlinit 24 de ani în ianuarie: 75 de milioane de lire. Oficialii de pe Anfield nu au sub nicio formă cum să onoreze o asemenea sumă, în contextul în care nu au putut să achite clauza de reziliere pentru Werner, care era mai mică.
Cu toate acestea, sursa citată notează că Jurgen Klopp e "disperat să îl transfere pe jucătorul imposibil de marcat", așa cum l-a caracterizat după meciul din tur dintre Liverpool și Wolverhampton, în care Adama Traore a strălucit. Șefii "cormoranilor" i-au promis neamțului că vor face tot posibilul să ajungă la un acord, dar diferența dintre cerere și ofertă e încă mare. Probabil mutarea se va putea realiza doar în condițiile în care echipa condusă de Nuno Espirito Santo va renunța la prețul "prohibitiv", iar Liverpool va reuși să obțină sume importante din jucătorii pe care îi va ceda în această vară.
Adama Traore a marcat 10 goluri şi a bifat 12 assisturi pentru Wolves, în toate competiţiile în acest sezon, ajungând pe radarul celor mai importante cluburi. Și City își manifestase intenția de a-l lua, Guardiola etichetându-l "un monstru", dar mutarea a căzut după ce trupa de pe Etihad a fost suspendată din cupele europene din cauza nerespectării fair-playului financiar.
Liverpool mai are nevoie de șase puncte din ultimele 9 partide din Premier League pentru a deveni campionii Angliei. În direct la Eurosport 1, "cormoranii" ar putea cuceri titlul încă de pe 21 iunie, în derbyul cu Everton, dacă Arsenal o va învinge pe City în prima zi de după reluarea campionatului (17 iunie).
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo