Jurgen Klopp ia în calcul să renunțe la meseria de antrenor odată ce contractul său cu trupa de pe Anfield va expira în 2024. La acel moment, tehnicianul în vârstă de 53 de ani va cântări bine decizia de a rupe legătura cu Liverpool. Klopp a dezvăluit, la doar câteva săptămâni distanță după ce a cucerit titlul în Premier League, că își va lua un an sabatic în 2024, atunci când contractul i se termină.
La momentul în care constrctul lui pe Anfield se termină, Jurgen Klopp va fi petrecut aproape un deceniu pe Anfield, însă germanul, considerat arhitectul succesului lui Liverpool, nu se gândește să continue pe banca tehnică a cormoranilor. Klopp a fost desemnat antrenorul sezonului în Premier League și s-a apucat deja de treabă la Salzburg, în Austria, acolo unde Liverpool pregătește startul noului sezon, însă se gândește deja la retragerea din fotbal, fie ea temporară sau permanentă.
"Voi lua un an de pauză şi apoi voi vedea cât de mult îmi va lipsi fotbalul. Dacă nu, atunci ăsta va fi sfârşitul carierei lui Juergen Klopp ca antrenor", a declarat Jurgen Klopp pentru website-ul Sportbuzzer.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11

Jurgen Klopp, erou pentru Liverpool după 30 de ani

Jurgen Klopp a readus speranța, zâmbetul și până la urmă și titlul campioană pe Anfield. Liverpool a câștigat 32 din 38 de meciuri și a terminat campionatul cu 99 de puncte. Echipa lui Klopp a încheiat sezonul la 18 puncte în fața rivalilor de la Manchester City. Klopp a preluat Liverpool în 2015, cu care a câştigat titlul UEFA Champions League în 2019 şi titlul în Premier League la finalul sezonului 2019/2020.
Până la retragerea din fotbal Klopp abia aşteaptă să câştige noi trofee cu Liverpool: "Noi nu ne apărăm titlurile, noi vrem să câştigăm altele şi abia am început să câştigăm. Întreaga echipă aşteaptă noul sezon şi vrem să facem unul şi mai bun. Vrem să ne urmărim adversarii şi mingea pe tot terenul. Vrem să fim o echipă agasantă şi să nu oferim nicio bucurie adversarilor".
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25