Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp: "Îmi voi lua un an sabatic!" Antrenorul lui Liverpool a vorbit despre retragerea din fotbal

Irina Aldea

Publicat 17/08/2020 la 14:32 GMT+3

Jurgen Klopp a cucerit titlul cu Liverpool în Premier League, după o pauză de 30 de ani, însă a vorbit de curând despre retragerea din antrenorat.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp ia în calcul să renunțe la meseria de antrenor odată ce contractul său cu trupa de pe Anfield va expira în 2024. La acel moment, tehnicianul în vârstă de 53 de ani va cântări bine decizia de a rupe legătura cu Liverpool. Klopp a dezvăluit, la doar câteva săptămâni distanță după ce a cucerit titlul în Premier League, că își va lua un an sabatic în 2024, atunci când contractul i se termină.
La momentul în care constrctul lui pe Anfield se termină, Jurgen Klopp va fi petrecut aproape un deceniu pe Anfield, însă germanul, considerat arhitectul succesului lui Liverpool, nu se gândește să continue pe banca tehnică a cormoranilor. Klopp a fost desemnat antrenorul sezonului în Premier League și s-a apucat deja de treabă la Salzburg, în Austria, acolo unde Liverpool pregătește startul noului sezon, însă se gândește deja la retragerea din fotbal, fie ea temporară sau permanentă.
"Voi lua un an de pauză şi apoi voi vedea cât de mult îmi va lipsi fotbalul. Dacă nu, atunci ăsta va fi sfârşitul carierei lui Juergen Klopp ca antrenor", a declarat Jurgen Klopp pentru website-ul Sportbuzzer.

Jurgen Klopp, erou pentru Liverpool după 30 de ani

Jurgen Klopp a readus speranța, zâmbetul și până la urmă și titlul campioană pe Anfield. Liverpool a câștigat 32 din 38 de meciuri și a terminat campionatul cu 99 de puncte. Echipa lui Klopp a încheiat sezonul la 18 puncte în fața rivalilor de la Manchester City. Klopp a preluat Liverpool în 2015, cu care a câştigat titlul UEFA Champions League în 2019 şi titlul în Premier League la finalul sezonului 2019/2020.
Până la retragerea din fotbal Klopp abia aşteaptă să câştige noi trofee cu Liverpool: "Noi nu ne apărăm titlurile, noi vrem să câştigăm altele şi abia am început să câştigăm. Întreaga echipă aşteaptă noul sezon şi vrem să facem unul şi mai bun. Vrem să ne urmărim adversarii şi mingea pe tot terenul. Vrem să fim o echipă agasantă şi să nu oferim nicio bucurie adversarilor".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo