Articol scris de Romeo Ene
Jurgen Klopp şi-a avertizat jucătorii în legătură cu bucuria "prematură" dinaintea obţinerii unui bilet pentru Champions League. Liverpool depinde doar de ea, după victoria lui Chelsea cu Leicester, iar în cazul în care va câştiga ultimele două meciuri, va prinde locul 4, după un sezon în care ’’cormoranii’’ au dezamăgit atât pe plan intern, cât şi european.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 7 ORE

Liverpool, serie bună în Premier League

După ce a traversat o formă foarte slabă în luna februarie, precum şi la început de martie, ieşind din lupta pentru primele 4, Liverpool şi-a revenit şi traversează o perioadă mult mai bună, cu 8 jocuri consecutive fără înfrângere, cu 3 victorii în ultimele 3 meciuri.
Klopp îndeamnă la calm, însă, şi insistă că mai este de lucru pentru ca echipa sa să îşi asigure calificarea în Liga Campionilor: "Nu credem cu toţii în soartă până nu ne dăm seama că de data asta nu trebuie să fie? Nu există niciun motiv să mă feresc de nimic. Golul lui Alisson a fost un moment foarte pozitiv, dar dacă sezonul se termină acum, suntem pe locul 5, aşa că nu are prea mult sens.’’, a spus Klopp la conferinţa de presă. "Mai avem de lucrat, dacă soarta va fi sau nu de partea noastră, vom vedea la sfârşitul sezonului", a mai spus germanul. Klopp a reflectat asupra a ceea ce s-a dovedit a fi un sezon plin de provocări pentru echipa sa după ce Liverpool a reuşit să câştige Premier League în sezonul trecut după o pauză de 30 de ani, însă în acest sezon "cormoranii" au suferit mai multe eșecuri, şi au fost foarte afectaţi de accidentările unor jucători de bază.

Klopp, cu gândul la Champions League

După ce a avut o serie de rezultate care i-a permis să revină în lupta pentru ocuparea unui loc de Champions League la finalul sezonului, Klopp este dornic ca echipa sa să termine sezonul foarte bine şi a avut un mesaj precaut pentru jucători, referitor la faptul că nu au obţinut încă nimic, înainte cu două etape de finalul sezonului.
"Sezonul acesta a fost un profesor foarte bun în ceea ce privește cum să facem față atacurilor și am învățat din el, așa că lipsa ocaziilor din ultimele câteva jocuri nu a avut același impact ca înainte. Aceasta este principala diferență. A trebuit să luptăm pentru tot și nimic nu este garantat. Suntem atât de aproape. Am reuşit să câştigăm două jocuri la ultima fază, cu Aston Villa am câștigat în ultima secundă, iar cu West Brom în acelaşi mod. Este o perioadă destul de intensă a sezonului pentru noi, dar în acest moment ne simţim bine", a adăugat Klopp.
Poate că merităm, ţinând cont de toate accidentările pe care le-am avut și cu toate lucrurile prin care am trecut anul acesta. Anul acesta am avut cu adevărat câteva lecții și una dintre lecțiile pe care le-am învățat foarte devreme în viața mea este să nu sărbătoresc cu o zi înainte de noapte. Nu s-a întâmplat încă nimic. Ne-am calificat doar în semifinale. Cu Burnley este o semifinală și dacă o câștigăm, avem o finală | Jurgen Klopp
Burnley - Liverpool se joacă în această seară, de la 22:15, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
IERI LA 14:25
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
IERI LA 06:45