Jurgen Klopp a oferit un mesaj clar și răspicat: nu își va lăsa jucătorii să plece la echipele naționale în țările grav afectate de pandemie. Fotbaliștii respectivi ar urma să intre în carantină timp de 10 zile la revenirea în Anglia, potrivit regulamentului Guvernului britanic.
Cei 6 jucători ai campioanei Angliei care se află în această situație inedită sunt Alisson Becker, Roberto Firmino, Fabinho, Diogo Jota, Sadio Mane și Naby Keita.

Convocările la echipa națională, afectate de pandemie

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 6 ORE
La ora actuală, America de Sud se află pe "lista roșie" a Guvernului britanic. Mai mult, zborurile directe din UK către Brazilia sunt strict interzise.
În ciuda restricțiilor generate de COVID-19, Federația Braziliană vrea să-i cheme la națională pe Alisson, Firmino și Fabinho pentru meciurile cu Columbia și Argentina, programate pe 25 și 31 martie, în preliminariile Campionatului Mondial.
Și Portugalia se află pe "lista roșie" a Guvernului britanic, dar lusitanii vor să-l aibă în lot pe Diogo Jota pentru partida cu Azerbaidjan (24 martie). De asemenea, Sadio Mane este dorit la prima reprezentativă a Senegalului pentru meciurile cu Congo (22 martie) și Eswatini (30 martie), în timp ce naționala Republicii Guineea, pentru care evoluează Naby Keita, va juca împotriva lui Mali (22 martie) și Namibia (30 martie).
În cazul în care ar merge la națională, cei 6 jucători de la Liverpool ar fi obligați să stea în carantină timp de 10 zile, într-o cameră de hotel, la revenirea în Anglia. În această situație, fotbaliștii lui Klopp ar pierde două partide importante din Premier League, cu Arsenal și Aston Villa, precum și un potențial meci tur din sferturile UEFA Champions League.

Klopp nu își va lăsa unii jucători să plece la echipele naționale: "Asta e situația!"

Cu riscul să declanșeze un război între cluburi și echipele naționale, Jurgen Klopp a anunțat clar că nu va permite plecarea jucătorilor la reprezentativele lor, dacă aceștia vor fi obligați să stea în carantină la revenirea în țară.
"Cred că toate cluburile din Premier League care au astfel de probleme sunt de acord că nu putem lăsa jucătorii să plece (n.r. - la echipele naționale), pentru ca apoi să fie obligați să stea în carantină timp de 10 zile, la revenirea în țară. Pur și simplu nu este posibil.
Înțeleg nevoile diferitelor Federații, dar trăim în vremuri în care nu putem mulțumi pe toată lumea. Trebuie să admitem faptul că jucătorii sunt plătiți de cluburi, așa că noi ar trebui să fim prioritatea numărul 1. Cam aste e situația", a spus Jurgen Klopp.
Potrivit presei internaționale, există varianta ca meciurile echipelor naționale din America de Sud să fie amânate, dacă nu vor beneficia de serviciile jucătorilor din Europa.
În mod normal, cluburile sunt obligate de FIFA să permită plecarea jucătorilor la echipele naționale. Lucrurile s-au schimbat însă din cauza pandemiei, iar forul suprem nu mai are putere de decizie asupra echipelor, în cazul în care se impune carantinarea jucătorilor la revenirea în țară.
Jurgen Klopp se pregătește acum de derby-ul Liverpool - Chelsea (mâine, ora 22:15), care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/01/3004176.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53