Neînvinși în acest sezon, băieții lui Klopp au făcut o nouă demonstrație de forță, de data asta împotriva locului secund. Acum, Liverpool are un avans de 13 puncte față de a doua clasată, cu mențiunea că Manchester City, dacă învinge diseară la Wolverhampton, va veni la 11 puncte față de primul loc.
După ce în sezonul trecut, de Crăciun, Liverpool avea un avans de 10 puncte față de City, care în cele din urmă a luat titlul, tehnicianul german de pe banca "Reginei Europei" are un discurs echilibrat. Deși formația sa e mult mai articulată și matură și cu greu cineva se poate gândi că mai poate pierde avansul, Klopp îndeamnă la calm și concentrare.
"Singurul lucru care s-a schimbat e numărul de puncte față de locul doi. Au fost 10, 11, acum sunt 13. Dar noi nu ne gândim la asta, e un aspect la care nu ne raportăm. Pot scrie chiar eu știrile: niciodată în istoria fotbalului britanic o echipă nu a avut un avans mai mare și să piardă titlul. Sună atât de negativ...de aceea eu încerc să îi fac pe băieți să nu se gândească pe ce loc suntem și ce avans avem. Ne interesează doar meciul următor. Apoi, ne va interesa următoarea partidă. Urmează Sheffield, Everton, Tottenham și Manchester United. E un program greu și nu cred că ceva e decis în perspectivsa campionatului. Avansul nu e relevant, trebuie să fim pregătiți de fiecare meci în parte", a spus Klopp, potrivit BBC.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 21 ORE
  • O singură dată în istoria Premier League, după Boxing Day o echipă a avut 13 sau mai multe puncte avans față de locul doi. Se întâmpla în 1993-1994, când, după Crăciun, United punea 13 puncte față de a doua clasată. La final, "diavolii" au câștigat titlul fără emoții

Klopp, mulțumit de concentrarea jucătorilor lui Liverpool

Întrebat cum cataloghează forța lui Liverpool din ultima jumătate de an, Klopp a ținut să precizeze că invincibilitatea echipei în Premier League are legătură cu faptul că jucătorii tratează fiecare meci precum o finală. Independent de adversari, Salah&Co intră în teren extrem de motivați, deciși să nu lase nimic la voia întâmplării.
"Am jucat un meci excepțional contra lui City, am făcut un meci mare contra lui Arsenal și am avut și alte câteva partide în care am jucat foarte bine. Sunt exact performanțele de care aveam nevoie. Dacă am fi jucat puțin mai slab, am fi avut probleme. Dar băieții au înțeles că trebuie să fie la 100% în fiecare meci și asta ne-a ajutat enorm", a mai spus Klopp.
Liverpool nu are timp de odihnă. Pe 29 decembrie, "cormoranii" primesc, în direct la Eurosport 1, vizita lui Wolverhampton, o formație aflată și ea după o serie impresionantă. Confruntarea de duminică poate fi văzută în direct, de la 18:30.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53