Klopp a transformat din temelii pe Liverpool, priceperea sa făcând din clubul de pe Anfield deținătoarea Champions League (2019) și campioana Angliei, după o pauză de 30 de ani (2020).
În actuala stagiune, "cormoranii" nu au mai arătat la fel de proaspeți, și ca urmare că lotul nu a fost întărit suficient din cauza crizei provocate de coronavirus. Înainte de partida cu Leipzig, din turul optimilor Ligii, s-a speculat că relația dintre Klopp și conducerea lui Liverpool s-a stricat.
Mai mult, fanii au afișat un banner în apropiere de Anfield, în care își manifestau atașamentul necondiționat față de antrenorul german.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
"Am auzit de banner și de zvonuri. Le mulțumesc fanilor, dar le transmit că nu e cazul să își facă griji. Nu am nevoie de suport special din partea lor, sunt plin de energie și sunt deschis provocărilor. Nu am nevoie de o pauză Vom rezolva aceste probleme cu jocul împreună. Vom lupta cu tot ce ne stă în putere pentru a obține ceva în acest sezon", explica Klopp.

Klopp, tot mai tentat să devină selecționerul Germaniei

Acum, după a 4-a înfrângere la rând în Premier League, Bild susține că discursul avut de Klopp săptămâna trecută e doar unul menit să liniștească apele înainte de finalul unui sezon cu foarte multă presiune.
Tehnicianul mai are contract cu Liverpool până în 2024, dar e din ce în ce mai tentat să renunțe la el și să plece de la club în vara lui 2022. Atunci îi expiră contractul lui Joachim Low pe banca Germaniei, iar Federația simte că e nevoie de un aer proaspăt (acesta e pe banca Die Mannschaft din 2006).
Discuții cu Jurgen Klopp au tot existat în această direcție, iar actualul tehnician al lui Liverpool nu a făcut un secret din faptul că visează să fie selecționerul țării lui. Totuși, a vorbit despre acest lucru ca despre un proiect de viitor, care nu interferează cu înțelegerea avută cu Liverpool.
În ultimul timp, însă, șefii Federației i-au făcut un marcaj tot mai strâns și, dezamăgit de ce s-a întâmplat anul ăsta la Liverpool, Klopp pare decis să se despartă de gruparea de pe Anfield în vara anului viitor. Va avea astfel jumătate de an să pregătească în cel mai mic detaliu planul de atac pentru Mondialul din Qatar, unde Germania va fi fără îndoială printre marile favorite.
Pentru Liverpool urmează două meciuri capitale pentru păstrarea șanselor de a evolua sezonul viitor în Champions League. Sâmbătă, "cormoranii" se deplasează la Sheffield pentru duelul cu ultima clasată, pentru ca 4 zile mai târziu să primească vizita lui Chelsea. Dacă nu vor obține măcar 4 puncte din aceste două partide, transmise în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player, Salah&Co vor avea o misiune imposibilă pe final de sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02