Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2022 la 07:52 GMT+3

Jurgen Klopp s-a declarat impresionat de modul în care a arătat echipa sa, plină de rezerve, în disputa de la Southampton, scor 2-1. Liverpool încă visează la titlu, dar germanul a admis că e improbabil să se întâmple "minunea".

Rezumatul victoriei lui Liverpool pe terenul celor de la Southampton, care a reaprins lupta la titlu

La doar 3 zile după ce Liverpool a jucat 120 de minute cu Chelsea, în finala de FA Cup câștigată la penaltyuri, "cormoranii" au fost obligați să revină pe teren pentru duelul restant cu Southampton, de pe St. Mary' Stadium. O decizie ciudată a Ligii Profesioniste, în contextul în care rivala din finala Cupei va juca abia joi.
Cum titularii obișnuiți erau extrem de obosiți și riscau să se accidenteze dacă erau folosiți - lucru de neconceput având în vedere proximitatea finalei Champions League -, Klopp a decis să facă nu mai puțin de 9 schimbări în primul "11". Au evoluat fotbaliști care prind foarte rar echipa, dar, chiar și așa, "cormoranii" au arătat incredibil de bine.
Tehnicianul german a fost chiar și el surprins de cât de autoritar a putut să controleze Liverpool partida, pe un teren unde nu e niciodată simplu să te impui.
"Parcă am avea un Ferrari în garaj, impresionant. Îi las pe băieți în afara lotului sau în afara echipei, iar ei, când intră, joacă așa. Harvey (n.r. Elliott) nici nu îmi mai aduc aminte când a fost ultima oară titular. Curtis (n.r. Jones) nu a avut ritm, a jucat doar din când în când. De Takumi Minamino ce să mai zic...e o crimă că nu evoluează mai des. Gândiți-vă că azi nici măcar nu l-am băgat pe Alex Oxlade-Chamberlain și vă spun că e într-o formă incredibilă. Știu că e greu pentru acești băieți să joace atât de puțin, dar tot ce se întâmplă în acest an e datorită lor, a tuturor. Avem un grup senzațional și am arătat asta încă o dată azi. O performanță incredibilă, am făcut 9 schimbări și am arătat uimitor. Dacă pierdeam, era responsabilitatea mea, dar nu vreau să îmi arog vreun merit pentru acest succes. E 1000% "vina" băieților, ei au făcut acest meci extraordinar", a spus Klopp la conferința de presă.

Klopp, despre șansele la titlu ale lui Liverpool

În ianuarie, ecartul dintre City și Liverpool a fost la un moment dat de 14 puncte, însă acum "cormoranii" au șansa unui titlu istoric.
Cu un punct în spatele trupei lui Guardiola, Klopp așteaptă ca Gerrard și Aston Villa să facă un egal pe Etihad, dar recunoaște că șansele ca un astfel de rezultat să vină sunt destul de mici.
"Dacă aș fi în situația lui City, nu m-aș considera campion încă. Din postura în care sunt acum, pe locul 2, vă spun că nu cred că City va pierde titlul, dar vorbim de fotbal. Dar mai întâi trebuie să ne câștigăm noi meciul cu Wolves, înainte să sperăm la un ajutor de la Villa, nu e ca și cum noi avem cele 3 puncte asigurate. E posibil să luăm campionatul, dar nu e o chestiune probabilă. Nu ne-am dat bătuți niciodată, sperăm. Fotbalul e ciudat uneori, dar va fi greu pentru Villa, mai ales că are meci și joi (n.r. cu Burnley, în meci restanță)", a mai spus Klopp.
Ultima etapă de Premier League din acest sezon se joacă duminică, de la 18:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo