Vorbind înaintea victoriei contra celor de la Brighton (3-1) de săptămâna trecută, Klopp a declarat: ”Visul este să avem toată echipa formată din oameni născuți și crescuți aici. Poate că nu se va întâmpla acest lucru în următorii 5 ani, dar poate peste 10 ani va fi posibil. Sigur că putem să formăm o astfel de echipă. De ce nu?”.
”Acești tineri muncesc din greu pentru a ajunge la prima echipă, iar ușa este deschisă pentru toți băieții care doresc să joace fotbal”, a adăugat Klopp.
În urma declarației antrenorului german, englezii de la Sportsmail au aruncat o privire la jucătorii sub 22 de ani din curtea lui Liverpool și au încercat să anticipeze cum ar putea arăta un prim 11 al lui Klopp în viitor format exclusiv din jucători născuți la Liverpool.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846711.jpg

Liverpool, cu jucătorii născuţi doar în Liverpool

Apărarea
Portar - Oscar Kelly. Este un tânăr care nu a împlinit încă 18 ani și care a început fotbalul la Liverpool încă de la 9 ani. A trecut progresiv pe la echipele de copii și juniori ale ”cormoranilor”, iar în acest sezon a apărut din ce în ce mai des în lotul echipei U18.
Fundaș dreapta - Trent Alexander Arnold. Fundașul este deja o certitudine în echipa lui Klopp și a naționalei Albionului. Este un jucător de o creativitate extraordinară, cele 12 assist-uri reușite în acest sezon fiind cea mai bună dovadă. În opinia specialiștilor el va fi căpitanul lui Liverpool în viitor.
Fundași centrali - Tom Clayton și Remi Savage. Primul are 19 ani și este deja o obișnuință în echipa de U23 a lui Liverpool. El a debutat în echipa de U18 sub comanda lui Steven Gerrard în sezonul 2017-2018 și a câștigat Cupa Angliei la tineret. De asemenea, el a stat pe banca lui Liverpool în acel meci cu Aston Villa din Cupa Ligii, când Liverpool s-a prezentat cu o echipă de juniori, pentru că lotul echipei mari era plecat la CM al cluburilor. Cel de-al doilea fundaș central, Remi Savage a semnat deja un contract de profesionist cu Liverpool și a făcut și el parte din echipa care a câștigat anul trecut Cupa Angliei la tineret. Idolul său din echipa mare a ”cormoranilor” este Virgil Van Djik, iar juraliștii britanici spun că pe viitor Savage i-ar putea lua locul olandezului în prima echipă.
Fundaș stânga - Adam Lewis. Aflat de la vârsta de 6 ani la Liverpool, Lewis este foarte bine vâzut de antrenorii de la echipele de juniori, care îi prevăd un viitor strălucit la echipa mare. El a fost căpitanul echipei U18 a lui Steven Gerrard și de curând a semnat și el un contract pe termen lung cu Liverpool. Lewis s-a antrenat din ce în ce mai des cu echipa lui Klopp și chiar a debutat pentru Liverpool în meciul de cupă contra lui Shrewsbury în luna februarie a acestui an.
https://i.eurosport.com/2019/10/31/2707179.jpg
Mijlocași
Curtis Jones - La fel ca și Alexander Arnold, Jones este deja un jucător consacrat. El are deja 4 apariții și un gol în Premier League, iar potențialul său fantastic l-ar transforma într-o piesă indispensabilă în viitor dacă va continua pe această linie.
James Norris - Internațional englez U17, Norris are excelente calități ofensive și ar putea forma un cuplu foarte bun pe flancul stâng al echipei alături de Adam Lewis. La fel ca mulți colegi de la ecipele de juniori, Norris a semnat deja un contract de profesionist cu Liverpool și în mod normal va face pasul la echipa mare în următorii ani.
Tom Hill - A fost folosit în acea partidă din Cupa Ligii contra lui Aston Villa, debutând astfel pentru Liverpool. În primul său meci la echipa U18, Hill a reușit o dublă, care l-a propulsat foarte repede la echipa de U23. În acest sezon a marcat de 9 ori pentru Liverpool U23, lucru care i-a convins pe oficialii de pe Anfield să-i ofere un prim contract de profesionist în luna februarie a acestui an.
Atacanți
Joe Gelhardt - Născut în Liverpool Gelhardt este jucătorul lui Wigan, echipă la care a debutat în Championship la vârsta de 16 ani. În acest sezon el bifat 17 apariții pentru Wigan și a marcat 1 gol, iar faptul că actuala sa echipă are probleme financiare ar putea face ca în viitor atacantul să fie obiectul unui trasfer în orașul său natal pentru a juca la Liverpool.
Joe Hardy - Născut de asemenea în Liverpool, atcantul a fost trasferat de la Brentford în luna ianuarie a acestui an. El a debutat pentru Liverpool în meciul cu Villa din Cupa Ligii, iar la echipa U23 a marcat 7 goluri în 2 luni. În luna iunie a semnat o nouă înțelegere pe termen lung cu Liverpool și este foarte posibil ca pe viitor să fie o prezență constantă în atacul ”cormoranilor”.
Anthony Gordon - Deși este jucătorul marii rivale Everton, tânărul atacant este și el un potențial star al lui Liverpool în viitor. A debutat la numai 16 ani pentru ”caramele” în Europa League, iar apoi a făcut parte dintr-o echipă care a reușit eventul la U23 în sezonul 2017-2018. El mai are contract cu clubul de pe Goodison Park până în iunie 2023, dar nu ar fi imposibil să semneze la un moment dat cu Liverpool având în vedere perspectivele pe care le-ar avea la formația lui Klopp.
Acesta este așadar un potențial prim 11 al lui Liverpool format numai din jucători născuți în orașul britanic. E greu de crezut că toți acești puști minune vor și confirma la prima echipă, însă cu siguranță o parte dintre ei vor ajunge să fie piese de bază ale ”cormoranilor”.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53