Arsenal traversează o perioadă foarte dificlă în acest sezon și este foarte aproape să rateze prezența în cupele europene, după o lungă perioadă de timp. Totuși, venirea lui Mikel Arteta la cârma echipei a fost probabil o decizie inspirată, jocul lui Arsenal crescând considerabil în ultimul timp.

Klopp: ”Se vede influența lui Pep”

De aceeași părere este și cel mai în vogă antrenor al momentului, germanul J.Klopp, care crede că sub bagheta spaniolului, Arsenal va fi din nou o forță în Premier League și își va croi din nou drum către Top 4.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
IERI LA 07:28
Întrebat dacă Arsenal va putea emite pretenții pentru locurile de Champions League în sezonul viitor, Klopp a răspuns în stilul său caracteristic: ”Din păcate, probabil da. Arată foarte bine. Mikel face parte din această nouă generație de antrenori foarte interesantă. Cu adevărat interesant de urmărit. Puteți vedea influența lui Pep în ideile sale de joc”.
”Arsenal este o echipă cu adevărat interesantă. Au mulți jucători cu experiență, cu o calitate masivă, iar din spate vin foarte mulți tineri cu adevărat buni. Se pare că Arsenal va fi competitivă din nou.”, a adăugat managerul lui Liverpool.
Mikel Arteta a ajuns pe Emirates în decembrie 2019, când l-a înlocuit pe Unay Emery. Fost jucător al ”tunarilor”, Arteta este la prima aventură în calitate de principal pe banca unei echipe, el fiind secundul lui Pep Guardiola în ultimii ani. În cele 23 de meciuri disputate de la venirea sa la Arsenal, echipa a reușit 12 victorii, 6 egaluri și doar 5 înfrângeri, iar evoluțiile din ultima vreme le dau speranțe fanilor că pe viitor Arsenal s-ar putea bate din nou pentru locurile din față ale clasamentului.
https://i.eurosport.com/2017/11/19/2213416.jpg

Liverpool aproape de recordul lui City

Partida din această seară nu are o miză deosebită, Liverpool fiind deja campioană, iar Arsenal are șanse mici să mai prindă cupele europene. Singura miză a ”cormoranilor” ar fi posibilitatea de a depăși recordul de puncte dintr-un singur sezon de Premier League, deținut momentan de Manchester City. ”Cetățenii” au acumulat 100 de puncte în sezonul 2017-2018, dar formația lui Klopp ar putea doborî acest record dacă va câștiga toate cele 3 partide rămase de disputat în această stagiune, Liverpool având acum 93 de puncte.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53