Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Klopp vs Anti-Klopp". Centrul de interes al super-derbyului Liverpool - Chelsea

Cristian Mihală

Publicat 04/03/2021 la 15:01 GMT+2

Meciul dintre Liverpool și Chelsea se va disputa în această seară (22:15, Eurosport 1), iar partida este cu atât mai importantă, cu cât ambele formații se află în lupta pentru un loc de Champions League. Într-un material intitular "Klopp vs Anti-Klopp" englezii de la Daily Mail prefațează partida de diseară.

Picture taken on October 31, 2010 shows Juergen Klopp (R) and Thomas Tuchel

Credit imagine: AFP

Articol scris de Romeo Ene
Înaintea acestei confruntări, Liverpool se află pe locul 6, la un punct de adversara sa, care se poziționează pe 5. În perspectiva șanselor de a rămâne în cursa pentru un loc de Liga Campionilor, confruntarea de pe Anfield are un rol extrem de important.

Duelul Klopp - Tuchel, centrul de interes al partidei Liverpool - Chelsea

Derby-ul de pe Anfield îi va pune față în față pe 2 antrenori cu "greutate", Jurgen Klopp și Thomas Tuchel. Managerul lui Chelsea l-a înlocuit pe Klopp atât pe banca lui Mainz, cât și la Dortmund.
Legătura dintre cei 2 tehnicieni este una mai veche. În vara lui 2012, la un hotel din Mainz, avea loc o întâlnire între Tuchel și conducătorii echipei. Klopp a avut o relație excelentă cu fanii lui Mainz, înainte de a părăsi echipa, iar misiunea lui Tuchel era una foarte dificilă, aceea de a restabili o relație cât mai călduroasă cu suporterii.
Subiectul întâlnirii dintre Tuchel și conducere a fost acesta, lipsa fanilor din tribune după plecarea lui Klopp.
Cei 2 antrenori s-au mai întâlnit în postura de adversari la disputa dintre Liverpool și Dortmund, din sferturile Europa League, în 2016, atunci când ‘’Cormoranii’’ au învins cu 4-3.
La întâlnirea dintre Tuchel și Heidel, actualul antrenor al lui Chelsea nu a fost mulțumit de comparația cu Klopp. El nu s-a descurcat atât de bine precum a făcut-o managerul lui Liverpool și nu a avut relația excelentă cu fanii pe care a avut-o predecesorul său.
Klopp saluta întotdeauna galeria, avea discuții cu suporterii, era iubit de către fanii lui Mainz. Tuchel nu a păstrat acest obicei.
Scriitorii Daniel Meuren și Tobias Schachter, în Dailymail, surprind diferența fundamentală dintre cei 2 antrenori care se vor duela în această seară, pe Anfield.
Tuchel, care a venit dupa Klopp la Borussia Dortmund, a adus o altă abordare, o altă filozofie de joc, o tactică subevaluată. În schimb, Klopp a adus insipirație, calitate, motivație și a valorificat potențialul echipei.
În timp ce Tuchel solicita o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați pe vremea când o antrena pe Mainz, asigurând un program de odihnă și o recuperare mai eficientă, Klopp a venit cu o idee foarte diferită atunci când clubul se afla în partea de jos a clasamentului din Bundesliga, în 2007, cu un an înainte să plece.
Ajuns într-un cantonament de iarnă pe Costa de la Luz, el i-a sugerat nutriționistului echipei că își dorește ca jucătorii să aibă în meniu carne de vită și porc.
Cei doi scriitori îl descriu pe Tuchel ca fiind un tehnician ‘’Anti-Klopp’’, asta deși președintele lui Mainz consideră că cei doi nu sunt atât de diferiți ca stil de abordare a jocurilor.
Auf Jürgen Klopp (li.) folgte bei Borussia Dortmund Thomas Tuchel (re.)

Tuchel, cuvinte de laudă pentru Klopp

Chiar dacă a fost în umbra lui Klopp în ultimii ani, Tuchel nu s-a sfiit să-l laude pe adversarul său din această seară, folosind cuvinte precum: "Geniul" sau "stăpânul".
"La toate cele 3 echipe pe care le-a antrenat, el a fost o parte extrem de importantă, chiar și după ce a plecat. El a rămas în inima fanilor, precum și în istoria cluburilor. Liverpool este un grup unit, o uniune între jucători și el. Cu asta te confrunți atunci când evoluezi împotriva lor, forța grupului. Seamănă cu relația pe care o au jucătorii lui Atletico Madrid cu Simeone", a declarat Tuchel despre Klopp, potrivit Dailymail. "Nu ai cum să fii amuzant cu el în public. Are multe răspunsuri bune la întrebări pertinente. El este un maestru când vine vorba de a transforma orice întrebare într-o glumă", a continuat Tuchel.
Aceste cuvinte nu l-ar fi impresionat pe Klopp, faptul că succesul lui Liverpool se bazează pe personalitatea jucătorilor, mai degrabă decât pe intelectul tehnic și tactic, nu i-ar fi convenit fostului antrenor de la Dortmund. Comparația cu Simeone nu a fost în întregime măgulitoare,

Klopp, respect pentru Tuchel

La rândul său, Klopp îi acordă respect oponentului său din această seară. Cu toate acestea, răspunsul său la o întrebare cu privire la diferența stilurilor echipelor lor s-a transformat într-o apărare a motivului pentru care a câștigat mai puține jocuri la Mainz decât Tuchel.
"El a început să joace un fotbal bazat mai mult pe posesie la Mainz, ceea ce a fost mai greu pentru noi, atunci când eram antrenor, deoarece nu dispuneam de resursele necesare. A câștigat mult mai multe meciuri în Bundesliga decât am făcut-o eu, dar au fost momente diferite. Nu există termen de comparație", a admis Klopp, potrivit Dailymail.
Klopp, care are 6 ani în plus față de Tuchel, a fost cel care a reușit să facă din Mainz o echipă capabilă să se lupte pentru obiective îndrăznețe. Tot el a fost cel care a transformat-o pe Dortmund dintr-o echipă mediocră în una care a câștigat de 2 ori Bundesliga.
Tuchel a îmbunătățit ambele cluburi, asigurând de două ori calificarea în Europa League pentru Mainz și întinerind Dortmund.
Cu toate acestea, unele surse din Germania consideră că există o sensibilitate din partea lui Klopp cu privire la Tuchel - și poate chiar o nesiguranță.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo