Fotbal
Premier League

Kompany: "Van Dijk, cel mai bun fundaș din Anglia". De ce olandezul este peste Ferdinand și Terry

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Virgil van Dijk, câștigător UEFA Champions League în 2019, cu Liverpool

Credit imagine: Eurosport

DeCosmin Cioboata
22/05/2020 la 15:18

Vincent Kompany și-a exprimat încă o dată opinia când a fost întrebat cine este cel mai bun fundaș din istoria Premier League.

Fostul căpitan al lui Manchester City nu și-a schimbat punctul de vedere față de anul trecut, când a declarat că Van Dijk se află în topul ierarhiei celor mai valoroși apărători care au jucat în campionatul Angliei.

Într-un interviu oferit pentru BBC, Kompany a explicat de ce olandezul se află la un nivel mult mai ridicat decât au fost Rio Ferdinand și John Terry, fundași care au făcut istorie în fotbalul englez în ultimele două decenii. De patru ori campion în Premier League, belgianul consideră că impactul pe care Van Dijk l-a avut la Liverpool este unic, la fel ca și stilul său defensiv:

Premier League

Ei sunt cei 4 nominalizați la premiul pentru "Cel mai bun manager din Premier League"

ACUM 41 MINUTE
Liverpool era o echipă extraordinară și înainte să fie adus Van Dijk. Cu toate acestea, era mereu vulnerabilă în apărare, lucru pe care nu l-am mai observat în acest sezon. Este foarte greu să găsești un jucător care să aibă un impact atât de mare la un club gigantic. Van Dijk a readus la viață un stil defensiv vechi, căruia i-a adăugat câteva elemente moderne. Reușește lucruri simple și, în același timp, extrem de eficiente. Jocul său este o artă pe care o respect. | Vincent Kompany

Trei trofee câștigate de Van Dijk pe Anfield

Van Dijk și-a pus repede amprenta asupra jocului lui Liverpool, reușind să ghideze formația pregătită de Jurgen Klopp către două finale UEFA Champions League: una pierdută în 2018 împotriva Realului și alta câștigată, în 2019, în fața lui Tottenham.

De asemenea, fundașul olandez a pus umărul și la succesele din Supercupa Europei și de la Campionatul Mondial al Cluburilor, din stagiunea precedentă. Cu Van Dijk în centrul liniei de fund, Liverpool se află la numai 6 puncte depărtare de primul titlu în Premier League, după o pauză de 30 de ani.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Premier League

Lista candidaților pentru "Cel mai bun tânăr jucător din Premier League". United are 4 fotbaliști

ACUM 2 ORE
Premier League

"Despre noi – eu și Arsenal", cartea scrisă cu pasiune de către fanii români ai echipei londoneze

ACUM 7 ORE
Subiecte asemănătoare
FotbalPremier League
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol