articol scris de Alex Ivan
Roman Abramovich a stat departe de Stamford Bridge în ultimele sezoane. Acesta a refuzat să-și depună actele pentru o nouă viză în Marea Britanie, în urma unor reglementări guvernamentale referitoare la investitorii bogați din străinătate. Rusul s-a aflat pe stadion la meciul lui Chelsea împotriva lui Krasnodar din Champions League, disputat în țara sa natală. Până atunci, Abramovich nu mai urmărise un meci de fotbal de la fața locului de la finala Europa League din 2019, jucată la Baku.
Frank Lampard și Abramovich au colaborat și în perioada când fostul mijlocaș englez era încă în activitate. Acesta a dezvăluit că, la aceea vreme, era mult mai apropiat de finațatorul rus al londonezilor. Acum, cei doi păstrează o relație distantă.
Premier League
Lampard, dezamăgit de arbitraj după înfrângerea de pe Anfield! Echipa sa, în pericol de retrogradare
25/04/2022 LA 10:11

Lampard nu a negociat cu Abramovich înainte să ajungă pe banca lui Chelsea

Frank Lampard a dezvăluit pentru The Athletic că finanțatorul rus obișnuia să ia parte la toate antrenamentele "albaștrilor" în primii săi ani la club. Cu toate acestea, Abramovich s-a distanțat de Chelsea, iar Lampard a purtat negocierile pentru preluarea postului de antrenor cu Eva Granovskaia, directorul londonezilor.
"Când m-am întors la club, am purtat negocierile cu Eva Granovskaia. Ea a fost cea care i-a contactat pe șefii de la Derby County și, ulterior, pe mine. Eu și Abramovich avem o relație bună, dar nu suntem foarte apropiați unul de celălalt. Discutăm după partide despre jocul echipei și suntem amândoi foarte sinceri în acest sens. Știu că mă susține, dar comunicarea este foarte pragmatică. Același respect îl am și eu pentru el", a afirmat Lampard.
Roman Abramovich a cumpărat-o pe Chelsea în anul 2003 de la afaceristul Ken Bates. În doar al doilea sezon cu patronul rus în fruntea conducerii, "albaștrii" au cucerit primul titlu în Premier League după o pauză de 50 de ani. În cei 17 ani cu Abramovich, londonezii s-au impus de cinci ori în Premier League și au câștigat un trofeu UEFA Champions League în 2012.
Următoarea partidă pentru Chelsea va avea loc duminică, pe teren propriu cu liderul Tottenham. Ambele formații traversează o formă excelentă și au înregistrat șase, respectiv cinci, victorii consecutive în toate competițiile. Meciul va începe la ora 18:30 și fi va transmis în direct de către Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2020/11/26/2944147.jpg
Premier League
Wayne Rooney și Patrick Vieira au fost incluși în Premier League Hall of Fame
23/03/2022 LA 15:02
Premier League
Lampard, celebrare inedită. Managerul lui Everton a declarat că și-a rupt mâna după golul lui Iwobi
18/03/2022 LA 09:10