Proprietarii lui Liverpool FC, Fenway Sports Group, au planuri mari de expansiune, acestea incluzând și acceptarea starului NBA LeBron James ca partener, precum și aprobarea unei investiții private de 540 milioane de lire sterline (750 milioane USD) din partea RedBird Capital Partners.
Superstarul american deține acțiuni la Liverpool încă din 2011. Acum însă, LeBron James, unul dintre cei mai bogați și mai influenți sportivi din lume, urmează să își asume un rol mai important alături de Fenway Sports Group. James, care se mândrește cu peste 80 de milioane de adepți pe Instagram, va deveni printre altele coproprietar și la echipa de baseball american Red Sox, precum și acționar în alte cluburi sportive ale FSG.

LeBron James are 2% din Liverpool din 2011

Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
05/12/2022 LA 15:58
James deține două procente din acțiunile lui Liverpool din 2011, acțiuni care în momentul cumpărării valorau 4,7 milioane de lire sterline. Conform celei mai recente evaluări a clubului de către KPMG, acțiunile sale valorează peste 37 de milioane de lire sterline.
FSM, grupul de consultanță și marketing al FSG, a lucrat cu James de mai bine de un deceniu la proiecte financiare și de marketing. După aprobarea investiției private de 750 de milioane de dolari, care face din RedBird Capital Partnersn al treilea cel mai mare partener, proprietarii lui Liverpool vor dispune de un capital de lucru mult mai puternic, cu care își vor putea pune în aplicare planurile de expansiune.
Rolul lui LeBron James va fi, printre altele, cel de a îmbunătăți semnificativ valoarea de marcă a FSG, pentru a ajuta grupul să își extindă portofoliul. Se presupune că francizele NFL și NBA se află pe lista de cumpărături a celor de la FSG, la fel cum o nouă posibilă țintă ar putea fi un alt club european de fotbal, plus echipe din NHL, MLS, WNBA și NWSL. Investițiile în pariurile sportive, eSporturi și în companiile de analiză a datelor sunt, de asemenea, raportate ca fiind pe ordinea de zi a companiei, după infuzia de capital.
Deși impactul imediat asupra lui Liverpool este neclar și pare puțin probabil ca fondurile suplimentare să fie inițial direcționate către Anfield, mișcările marchează un pas clar în ambițiile de creștere ale grupului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Sursa: Mediafax
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39