Leeds a reușit un sezon extraordinar, câștigând 26 de meciuri din cele 44 disputate până acum. Formația lui Bielsa a câștigat inclusiv duelul din etapa trecută împotriva lui Barnsley, scor 1-0, acumulând 87 de puncte - un nou record pentru club. Leeds are un avans de 5 puncte față de West Brom, echipă care va mai disputa un singur meci în actualul sezon. Așadar, jucătorii lui Bielsa pot să înceapă petrecerea.
Acum, Leeds se confruntă deja cu o problemă de natură financiară. Leeds și RB Leipzig urmează a demara o procedură legală prin care vor să decidă cine are dreptate în cazul atacantului Jean-Kevin Augustin. Gruparea germană spune că promovarea lui Leeds în Premier League a activat o clauză în contractul de împrumut al lui Augustin la Leeds. Germanii sunt de părere că Leeds are acum obligația de a-l cumpăra definitiv pe atacant în schimbul a 20 de milioane de euro, numai că albii nu sunt dispuși să facă această mutare pentru că englezii spun că acea clauză a expirat pe 1 iulie.

Leeds, obligată să cheltuiască o avere pe un jucător pe care nu-l vrea

Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
ACUM O ZI
Leeds caută astfel să scape de jucătorul împrumutat de la RB Leipzig, însă din cauza pandemiei, germanii vor forța ca procedura legală în cazul lui Augustin să curgă în favoarea lor. Pentru moment, echipa antrenată de Marcelo Bielsa poate continua să sărbătorească promovarea în Premier League.
În sezonul curent din Championship, Leeds a înregistrat 26 de victorii, 9 remize și 9 înfrângeri, reușind să marcheze 70 de goluri și încasând 34. "Am revenit în Premier League!", au scris cei de la Leeds pe contul de Twitter, imediat după fluierul de final al meciului dintre Huddersfield și West Brom.
Ultima oară când Leeds a jucat în prima ligă din Anglia se întâmpla în sezonul 2003/2004. La finalul acelei stagiuni, echipa de pe "Elland Road" încheia pe penultimul loc, la 6 puncte în spatele ultimei poziții care asigura salvarea de la retrogradare. Leeds va mai juca 2 meciuri în actualul sezon din Championship, din postura de echipă promovată matematic: pe terenul lui Derby (19 iulie) și acasă cu Charlton (22 iulie).
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
IERI LA 13:20
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
IERI LA 12:31