Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leeds se transformă într-o forță! Salariu uriaș pentru Bielsa și planul de "cucerire" a Angliei

Cristian Mihală

Actualizat 19/07/2020 la 12:44 GMT+3

Leeds are planuri mari pentru noul sezon de Premier League. Lui Marcelo Bielsa îi va fi prelungit contractul, fanii se pot aștepta la transferuri spectaculoase, iar arena Elland Road urmează să fie mărită.

Marcelo Bielsa a devenit un idol pentru fanii lui Leeds United

Credit imagine: Getty Images

Marcelo Bielsa este arhitectul noii echipe a lui Leeds, una care a obținut o promovare istorică, după 16 ani. Tehnicianul este extrem de curtat, iar Andrea Radrizzani, patronul echipei, vrea să facă tot ce depinde de el pentru a oferi continuitate și a îl păstra pe antrenorul care marți va împlini 65 de ani.
Astfel, conducerea lui Leeds i-a oferit deja argentinianului un nou contract, Bielsa urmând a câștiga 8 milioane de lire/an, anunță Daily Mail. El va fi mai bine remunerat decât antrenorul lui United, Solskjaer, care primește pe Old Trafford un salariu de 7,5 milioane de lire/sezon. Cel mai bine plătit manager din fotbalul britanic este Guardiola, căruia City îi asigură venituri de 20 de milioane de lire/an.
De altfel, Pep este un fan declarat al lui Bielsa, pe care îl consideră cel mai bun antrenor din lume. Dar tehnicianul argentinian nu are doar în catalan un discipol. Pochettino, Simeone, sau Roberto Martinez se consideră "ucenicii" marelui antrenor sud-american.
"Un om cu idei noi este considerat nebun până când are succes", e unul dintre cele mai celebre citate ale lui "El Loco Bielsa", care a transformat-o complet pe Leeds. Celebrul său sistem, 3-3-3-1, se potrivește excelent celor supranumiți The Peacocks, care au toate șansele să facă o figură frumoasă în viitoarea ediție de Prmier League.

Planuri mari pentru Leeds în următoarele luni

Promovarea îi asigură lui Leeds 100 de milioane de lire din drepturile tv, astfel că boardul are în vedere întârirea lotului și mărirea arenei.
Angus Kinnear, directorul general al nou promovatei, a dezvăluit de curând că se lucrează la un proiect prin care capacitatea Elland Road să fie mărită. În prezent, stadionul lui Leeds poate găzdui 37.890. Din câte se pare, extinderea arenei va avea loc acum, oficialii clubului dorind să profite de faptul că în Anglia meciurile se desfășoară fără spectatori.
În următoarele luni, fanii nu vor avea acces pe stadioanele din Anglia, lucru confirmat de prim ministrul britanic, Boris Johnson. Acesta a dezvăluit vineri că cel mai optimist pronostic pentru revenirea fanilor în tribune (cel mai probabil protocolul va avea în vedere un număr limitat de spectatori pentru început) este luna octombrie.
"Din octombrie intenționăm să readucem publicul pe stadioane", au fost cuvintele premierului britanic, Boris Johnson.
Pe lângă extinderea stadionului, conducerea lui Leeds lucrează și pentru întărirea lotului, diferențele dintre Championship și Premier League fiind uriașe din punct de vedere al valorii jucătorilor. Bielsa a pregătit cel mai scump transfer din istoria grupării, pe Elland Road urmând a sosi Odsonne Edouard, golgheterul lui Celtic. În schimbul francezului de 22 de ani, Leeds va plăti 20 de milioane de lire.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Program Premier League (18-20 iulie)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo