Marcelo Bielsa este arhitectul noii echipe a lui Leeds, una care a obținut o promovare istorică, după 16 ani. Tehnicianul este extrem de curtat, iar Andrea Radrizzani, patronul echipei, vrea să facă tot ce depinde de el pentru a oferi continuitate și a îl păstra pe antrenorul care marți va împlini 65 de ani.
Astfel, conducerea lui Leeds i-a oferit deja argentinianului un nou contract, Bielsa urmând a câștiga 8 milioane de lire/an, anunță Daily Mail. El va fi mai bine remunerat decât antrenorul lui United, Solskjaer, care primește pe Old Trafford un salariu de 7,5 milioane de lire/sezon. Cel mai bine plătit manager din fotbalul britanic este Guardiola, căruia City îi asigură venituri de 20 de milioane de lire/an.
De altfel, Pep este un fan declarat al lui Bielsa, pe care îl consideră cel mai bun antrenor din lume. Dar tehnicianul argentinian nu are doar în catalan un discipol. Pochettino, Simeone, sau Roberto Martinez se consideră "ucenicii" marelui antrenor sud-american.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
22/09/2021 LA 07:16
"Un om cu idei noi este considerat nebun până când are succes", e unul dintre cele mai celebre citate ale lui "El Loco Bielsa", care a transformat-o complet pe Leeds. Celebrul său sistem, 3-3-3-1, se potrivește excelent celor supranumiți The Peacocks, care au toate șansele să facă o figură frumoasă în viitoarea ediție de Prmier League.

Planuri mari pentru Leeds în următoarele luni

Promovarea îi asigură lui Leeds 100 de milioane de lire din drepturile tv, astfel că boardul are în vedere întârirea lotului și mărirea arenei.
Angus Kinnear, directorul general al nou promovatei, a dezvăluit de curând că se lucrează la un proiect prin care capacitatea Elland Road să fie mărită. În prezent, stadionul lui Leeds poate găzdui 37.890. Din câte se pare, extinderea arenei va avea loc acum, oficialii clubului dorind să profite de faptul că în Anglia meciurile se desfășoară fără spectatori.
În următoarele luni, fanii nu vor avea acces pe stadioanele din Anglia, lucru confirmat de prim ministrul britanic, Boris Johnson. Acesta a dezvăluit vineri că cel mai optimist pronostic pentru revenirea fanilor în tribune (cel mai probabil protocolul va avea în vedere un număr limitat de spectatori pentru început) este luna octombrie.
"Din octombrie intenționăm să readucem publicul pe stadioane", au fost cuvintele premierului britanic, Boris Johnson.
Pe lângă extinderea stadionului, conducerea lui Leeds lucrează și pentru întărirea lotului, diferențele dintre Championship și Premier League fiind uriașe din punct de vedere al valorii jucătorilor. Bielsa a pregătit cel mai scump transfer din istoria grupării, pe Elland Road urmând a sosi Odsonne Edouard, golgheterul lui Celtic. În schimbul francezului de 22 de ani, Leeds va plăti 20 de milioane de lire.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Premier League
Leeds - Liverpool | Istoria unui meci care a produs mereu rivalitate, orgolii și spectacol
12/09/2021 LA 06:43
Premier League
Klopp nu știe încă dacă se va putea baza pe brazilienii suspendați de FIFA. Cum a comentat decizia
10/09/2021 LA 11:58