După două săptămâni de negocieri cu Saint Etienne, formația care în ultima etapă din Premier League i-a dat o lecție lui City, impunându-se cu 5-2 pe Etihad, a reușit să îl transfere pe Fofana. Înainte de startul campionatului, cele două părți s-au așezat la masa negocierilor, dar oferta fostei campioane - 30 de milioane de euro - a fost refuzată de gruparea din Hexagon. În cele din urmă, cluburile s-au înțeles pentru 40 de milioane de euro. Va fi al doilea cel mai scump jucător din istoria lui Leicester, după Youri Tielemans, care a venit sezonul trecut de la Monaco pentru 45 de milioane de euro.
AC Milan, Red Bull Leipzig și West Ham s-au interesat de posibilitatea de a-l achiziționa, însă Leicester e câștigătoarea în cursa pentru transferul francezului. Suma e una impresionantă, având în vedere că vorbim de un tânăr care nu a impresionat încă la cel mai înalt nivel.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
"Am primit mai multe oferte, era normal să le analizez împreună cu agentul meu. Acum, decizia mea e luată, am acceptat să evoluez în Premier League. Da, la Leicester. Am visat mereu să joc acolo, în Anglia. A fost o ofertă pe care nu o puteam refuza. Vin dintr-un district din Marseille, dintr-o familie modestă, și ar trebui să fiu nebun să îi spun "nu" lui Leicester. Acest contract îmi poate schimba viața. Știu că sunt la început de carieră, dar trebuie să am grijă de familia mea. Aspectul sportiv și material au contat decisiv, astfel că am acceptat", a dezvăluit Fofana, în L'Equipe, încă dinainte de startul campionatului.

Fofana, pregătit să facă față în Premier League

În Premier League, Fofana va trebui să le facă o concurență serioasă lui Soyuncu și Evans, titularii din sezonul trecut în centrul liniei defensive a lui Brendan Rodgers. Jucătorul din Hexagon nu are vreun dubiu că se va impune, fiind gata de orice sacrificiu pentru a nu rata șansa unică avută.
"Sunt extrem de determinat și sunt gata să îmi schimb biața. Punând o asemenea sumă pe masă pentru mine, Leicester mă provoacă. Voi fi extrem de motivat să demonstrez că merit încrederea. Mă duc la o echipă unde există concurență pe post, dar chiar cred că am o șansă să devin titular", a mai spus fundașul central.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
UEFA Europa Conference League
Lucescu și PAOK, out din Conference League! Roma-Leicester și OM-Feyenoord, cele două semifinale
14/04/2022 LA 18:51
Premier League
Who’s better | Bruno Fernandes vs James Maddison, duelul etapei în Premier League
31/03/2022 LA 20:45