Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leicester, lecție de fotbal pentru Arsenal. Mai rezistă Unai Emery?

Cristian Mihală

Actualizat 09/11/2019 la 21:42 GMT+2

Leicester își continuă forma fantastică din Premier League, impunându-se mai clar decât o arată scorul - 2-0 - în partida cu Arsenal, de pe teren propriu. Golurile "vulpilor" au purtat semnăturile lui Vardy și Maddison.

amie Vardy of Leicester City shoots under pressure from Matteo Guendouzi and Lucas Torreira of Arsenal during the Premier League match

Credit imagine: Getty Images

Cu Brendan Rodgers la timonă, Leicester arată chiar mai bine decât în era Ranieri, când formația de pe King Power Stadium reușea una dintre cele mai mari surprize din sportul modern, câștigând titlul în Premier League.
Din nefericire pentru Vardy&Co, acum Liverpool și City sunt la cu totul alt nivel decât acum câțiva ani, astfel că un nou campionat cucerit pare improbabil. Totuși, judecând după cum evoluează etapă de etapă, Leicester nu are cum să piardă un loc de Champions League.
Sâmbătă seară, echipa lui Brendan Rodgers i-a predat o adevărată lecție lui Arsenal, echipă care e într-o derivă totală.

"Vardy party" contra lui Arsenal

Vardy a deschis scorul, la capătul unei faze superbe, și a ajuns la 91 de goluri pentru Leicester în Premier League. Golgheterul campionatului e un adevărat naș al "tunarilor", cu 6 goluri în ultimele 5 meciuri cu Arsenal
Eficacitatea lui Vardy este impresionantă, el marcând 8 goluri din ultimele 10 șuturi pe poartă, în prima ligă engleză. Prestația atacantului nu s-a rezumat doar la golul din minutul 75: Vardy i-a așezat câteva minute mai târziu mingea perfect lui Maddison, care, cu un șut puternic la firul ierbii, l-a lăsat fără replică pe Leno, probabil cel mai bun jucător al "tunarilor".
Grație acestui succes, Leicester a urcat pe locul secund, unde poate rămâne în cazul în care Liverpool se impune cu Manchester City, duminică. Mai important, distanța fața de locul 5 este de 9 puncte, lucru care îi conferă un confort psihic enorm. Arsenal e în cădere liberă: după un start de sezon bun, trupa lui Emery a înregistrat un singur succes în ultimele 5 partide de campionat și a coborât pe 6. Postul lui Unai Emery este în mare pericol, tehnicianul părând a nu găsi soluțiile pentru a scoate echipa din criză.

Rezultatele din această etapă de Premier League

  • Norwich - Watford 0-2
  • Chelsea – Crystal Palace 2-0
  • Tottenham – Sheffield United 1-1
  • Southampton – Everton 1-2
  • Burnley – West Ham 3-0
  • Newcastle – Bournemouth 2-1
  • Leicester - Arsenal 2-0
Au mai rămas de jucat:
  • Manchester United - Brighton
  • Wolves - Aston Villa (duminică, ora 16:00, Eurosport 1)
  • Liverpool - Manchester City (duminică, ora 18:30, Eurosport 1)
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo